Tradicionālajā Rīgas kausa izcīņā vieglatlētikā šķēpmešanā sievietēm triumfēja Madara Palameika, bet Sinta Ozoliņa-Kovale izcīnīja otro vietu. Citiem Ventspils pārstāvjiem pie medaļām tikt neizdevās.

Palameika priekšsacīkstēs ar katru metienu uzlaboju savu rezultātu, trešajā piegājienā šķēpu metot 61,45 metrus tālu. Ar to arī pietika uzvara, bet dienas otro labāko rezultātu sasniedza Ozoliņa-Kovale, savā piektajā metienā šķēpu iedurot 57,75 metrus tālu. Nedaudz negaidīti vīru mačos uz starta izgāja arī Ēriks Rags, kurš bija otrais labākais no latviešiem, bet kopvērtējumā ar 74,65 metru tālu raidījumu bija septītais 12 sportistu konkurencē.

Tāllēkšanā dāmām piektajā vietā ierindojās Lauma Grīva. Visos mēģinājumos viņa lēca tālāk par sešiem metriem, turklāt divas reizes piezemējoties 6,20 metrus tālu, kas arī bija viņas labākais sasniegums. Par septiņiem centimetriem tālāk aizlēca daudzcīņniece Aiga Grabuste, kas bija labākā no latvietēm, bet ar 6,70 metrus tālu lēcienu uzvarēja Krievijas pārstāve Anna Nazarova.

Pagalam nesekmīgas šīs sacīkstes izrādījās augstlēcējam Normundam Pūpolam, kurš sāka ar 205 cm augstumā novietotas latiņas pārvarēšanu, bet tas izrādījās arī viņa vienīgais veiksmīgais mēģinājums. 210 cm Normundam nepakļāvās nevienā no lēcieniem, un Rīgas kausā nācās samierināties ar devīto vietu desmit atlētu konkurencē.

Foto: Sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: