Šodien Ventspils pludmalē jau četrpadsmito reizi tika pacelts Zilais karogs un ventspilnieki varēja svinēt Zilā karoga pacelšanas svētkus.

Apskati foto no Zilā karoga pacelšanas svētkiem, "Brīvo pēdu" gājiena un radošajām darbnīcām Dzirnavu laukumā!

Plkst. 12.00 pludmales teritorijā notika svinīga Zilā karoga pacelšanas ceremonija, kuras laikā muzikālus pārsteigumus klātesošajiem sagādāja etnomūziķe Biruta Ozoliņa un dīdžejs Monsta. Priekšnesumā piedalījās  arī Ventspils  Zelta talanti – velotriālisti brāļi Dermaki, stieņu supermeni brāļi Kozlovi un mazā dziedātāja Emīlija Švarca.

Plkst. 12.40, kad Zilais karogs jau plīvoja Ventspils pludmalē, ikviens ventspilnieks tika aicināts novilkt apavus un doties cauri pilsētai  „Brīvo pēdu” gājienā, šādā atraktīvā veidā apliecinot, ka Ventspils ir tīrākā un sakoptākā Latvijas pilsēta.

Plkst. 13.30 aktivitātes turpinājās Dzirnavu laukumā, kur notika videi un sabiedrībai draudzīgs brīvdabas pasākums „Domā zaļi. Dari radoši”. Uz skatuves koncertēja mūziķi Ūdrītis un Ilona Balode, kā arī Biruta Ozoliņa un DJ Monsta.

Radošajās darbnīcās „modes Talka” „Cimdu Dukša draugu darbnīca” un „Radi savu paku maku”  gan bērni, gan pieauguši varēsja veidot jaunus tērpus, aksesuārus un rotaļlietas  no drēbēm un dažādām lietām, kas ikdienā vairs netiek izmantotas.

Velokustības mīļotāji tika aicināti izmēģināt savas spējas braucienā ar ērmriteni, kā arī pārliecināties, cik enerģijas jāpatērē, lai veloblenderī sagatavotu glāzi veselīga kokteiļa.

Zilā karoga pacelšanas svētkus finansiāli atbalsta Ventspils Pilsētas dome un Ventspils Brīvosta.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: