Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ventspilī viesojies prezidents Andris Bērziņš

Pagājušās nedēļas nogali Latvijas prezidents Andris Bērziņš pavadīja Ventspilī. Tas bija ievērības cienīgs notikums ne tikai ventspilniekiem, bet arī pašam Valsts prezidentam.

Puiši raujas strādāt

Draugi Roberts un Pēteris skolas brīvlaiku ieplānojuši pavadīt ļoti darbīgi. Zēni vēlas nopelnīt, un viņiem ir savs plāniņš, kā to izdarīt.

2.lpp. Viedoklis: „Zog valsti”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Latvijas Televīzijā pirms balsojuma Saeimā par Pensiju likumu Vienotības deputātam Arvilam Ašeradenam izspruka, ka valstī šobrīd ir divas problēmas – fiskālā disciplīna un sociālā budžeta ilgtspēja. Deputāta kungs bija domājis, ka ir jāratificē Eiropas Savienības fiskālās disciplīnas līgums un strauji jāpaaugstina pensionēšanās vecums.»

3.lpp.

Valdība stingra pensiju jautājumā

Skatot parlamentā jautājumu par pensijas vecuma paaugstināšanu,  koalīcija nedaudz piekāpusies opozīcijai. Tā piekritusi lēzenākai pārejai uz lielāku pensijas vecumu, bet neatkāpjas no 2014. gada kā laika, kad sāksies reforma. 

Vides inspektoriem pirmie lomi

Jaunizceptajiem sabiedriskajiem vides inspektoriem gadījies pamatīgs ķēriens – no jūras izvilkti nelegāli tīkli 1,7 kilometru garumā.

4.lpp.

Ada lelles un audzē puķes

Pensionāres Valija Zvirgzda un Ausma Goldšmite dzīvo savrupnamā Sporta ielā. Ausma saimnieko nama pirmajā stāvā, Valija iekārtojusies otrajā.

Dāvina un aicina smaidīt

Mūža balvas saņēmējs literatūrā Andris Kolbergs uzdāvināja Ventspils bibliotēkai 19. un 20. gs. Latvijā izdotu periodisku izdevumu kolekciju. Bibliotēkā viesojās arī Omulību klubiņa pārstāvji Ēriks Hānbergs un Jānis Ķuzulis.

Tuvojas brīnumainais saulgriežu laiks

Līdz vasaras saulgriežiem palikušas vien trīs nedēļas, tādēļ Pārventas bibliotēkā jau tagad notiek nodarbības, lai sagatavotos Jāņiem.

5.lpp. Intervija. Kopīgiem spēkiem smukumam un kārtībai

Jau kādu laiku spēkā stājušies jaunie pašvaldības saistošie noteikumi. Tajos ir precīzāk definēti pienākumi, bet pats svarīgākais – tie ir daudz pretimnākošāki un iedzīvotājiem draudzīgāki. Kā uzsver Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks DIDZIS OŠENIEKS: tā ir savstarpēja vienošanās par to, kā pašvaldība un iedzīvotāji kopīgiem spēkiem rūpējas par kārtību un tīrību mūsu pilsētā.

6.lpp. Sports. Jaunie hokejisti trenējas ar zvaigznēm

Otro gadu pēc kārtas Ventspilī notika bijušā Rīgas Dinamo un Latvijas hokeja izlases spēlētāja Oļega Sorokina organizētā nometne Hokeja spēļu dienas, kurā šogad piedalījās tādi slaveni hokeja personāži kā Kristaps Sotnieks, Juris Klodāns un Aigars Cipruss.

Azimuts dodas vasaras pārtraukumā

Orientēšanās sacensību seriālā Azimuts 2012 aizvadīti pirmie pieci no astoņiem paredzētajiem posmiem. Tagad sekos vasaras pārtraukums, bet atlikušie trīs posmi tiks aizvadīti tikai rudenī.

BMX braucēji cīnās ar pasaules labākajiem

Sporta skolas Spars BMX braucēji atgriezušies no pasaules čempionāta, kurā labākos rezultātus sasniegt izdevās Vladimiram Boltikam, Eduardam Bučiņam un Tomam Mankum, kuri aizkļuva līdz savu grupu ceturtdaļfinālam.

7.lpp. Brīvbrīdim. Ventspilnieku receptes.

Ceptas mencas recepti piedāvā Ventspils bibliotēkas vadītāja ASTRA PUMPURA.

Bakalauru apmazgāja strūklakā

Neskatoties uz visai nemīlīgajiem laika apstākļiem, arī šogad Ventspils Augstskolas jaunie bakalauri neaizmirsa par tradīciju un pēc darbu aizstāvēšanas izpeldējās strūklakā Lāses.

Iz pagājības

Šajā laikā pirms...

... 85 gadiem

1927. gads. Velosipēdistu ievērībai! Piedāvāju paša darbnīcā izgatavotus jaunus velosipēdus no augstākā labuma Francijas L.F.S. un Beļģijas F.N. Ieroču fabriku daļām. Cenas sākot no Ls 160 un dārgāk. Izturību garantēju. H. Kārkliņš. Auto.Moto.Velo. Mehāniskā darbnīca Kuldīgas ielā 24 (sētā).

Autobusā noklausītas sarunas

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: