Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Remontēs Blāzmas ceļu

Šogad turpinās remontdarbi uz autoceļa Ventspils – Rīga, tāpēc šoferīšiem jārēķinās ar zināmām neērtībām remonta laikā. Šovasar ceļa profila labošana notiks arī uz Blāzmas ceļa

Donā Basilā atgriezušies vecie saimnieki

Jūnija sākumā kafejnīcas Don Basil pastāvīgie apmeklētāji piedzīvoja vilšanos – bijušais nomnieks, kas apkalpoja kafejnīcu gandrīz četrus gadus, aizgāja no šīs vietas. Tagad kafejnīcā atgriezusies telpu saimniece, kas kādreiz atvēra Donu Basilu.

2.lpp. Viedoklis: „Ēna pieaug”, laikraksta “Ventas Balss” galvena redaktore Gundega Mertena.

«Valdības daudz izskandinātā apņēmība cīnīties ar ēnu ekonomiku cietusi sakāvi. Šī gada piecos mēnešos ēnstrādnieku skaits nevis sarucis, bet pieaudzis par 10 %. Pieaudzis arī ziņojumu skaits, kas pēc valsts darba inspekcijas domām esot labs signāls, jo tas liecinot, ka cilvēkiem nav vienaldzīga valsts ekonomija un labklājība. Absolūti aplams secinājums. Ziņojumu skaitam ir maz sakara ar patriotismu.»

3.lpp.

Jaunas krāsas ziedu gotiņā

Ziedu gotiņai Sarkanmuižas pļavā top jauns ietērps. No brūnas tā pārtaps par plankumainu.

Novadā ārzemnieki nesiro

Lai arī interese par zemes iegādi no ārvalstnieku puses ir arī Ventspils novadā, tāda masveida zemes izpirkšana pa lēto kā Latgalē nav novērota. Taču aiz firmām aizslēpušies ārvalstnieki uzpērk zemi arī mūspusē. 

4.lpp. Darbs un nauda. Darba devēji slēpj darba attiecības

Cenšoties ietaupīt uz darbaspēku un nodokļiem, darba devēji nereti darba tiesiskās attiecības maina pret civiltiesiskajām, noslēdzot ar darbinieku uzņēmuma līgumu. Tādos gadījumos darbinieks zaudē sociālās garantijas un aizsardzību no Darba likuma puses.

5.lpp. Vide. Pabūt Moricsalā...

Visiem zināmā un reizē arī noslēpumainā Moricsala atrodas Usmas ezerā. Tieši pirms 100 gadiem, 1912. gada 6. jūnijā, šī Usmas ezera sala ar oficiālu cariskās Krievijas lēmumu kļuva par dabas rezervātu, tolaik sauktu par dabas jaukumu apvidu. Pateicoties šim notikumam, 2012. gadu Latvijā atzīmē kā dabas aizsardzības jubilejas gadu.

6.lpp. Sports. Palameikai uzvara Rīgas kausos

Jau 50. reizi notika tradicionālās Rīgas kausu izcīņas sacensības vieglatlētikā, un tajās ar mainīgām sekmēm startēja arī mūsu sportisti, no kuriem vislabāk veicās Madarai Palameikai, kas palika nepārspēta šķēpmešanā.

Smaiļošanas kvalifikācijā augsta latiņa

Digna Tuča, viena no mūsu pilsētas labākajām smaiļotājām, pēc ilgāka laika atgriezusies Ventspilī – pavasara lielāko daļu viņa pavadīja treniņnometnēs ārzemēs, kur ļoti cītīgi gatavojās Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijai, kā arī pirmajam Pasaules kausa posmam.

7.lpp. Reklāma.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: