Šogad Ventspils novadā tiek īstenoti vairāki ūdenssaimniecības projekti, kuru kopējās izmaksas ir 1,7 miljoni latu.

Projektā "Ventspils novada Tārgales pagasta Dokupes ciema ūdenssaimniecības attīstība" Būvvaldē ir saskaņots SIA "Firmus DC" izstrādātais tehniskais projekts un izsludināts iepirkums par būvdarbu veikšanu.

Projekta attiecināmās izmaksas ir 184 202 lati, no kuriem 85% finansē Eiropas Savienība (ES), bet 15% - Ventspils novada pašvaldība.

Noslēgusies arī SIA "Firmas L4" veiktā Piltenes ūdenssaimniecības tehniskā projekta izstrāde un izsludināts iepirkums par būvdarbiem. Plānots, ka, īstenojot projektu "Ventspils novada Piltenes pilsētas ūdenssaimniecības attīstība, I kārta", Piltenē 3540 metru garumā rekonstruēs ūdens apgādes tīklus, kā arī ūdenstorni. Projekta kopējās izmaksas plānotas 427 813 latu apmērā.

Projektā "Ūdenssaimniecības attīstība Ventspils novada Vārves pagasta Vārves ciemā II kārta" būvdarbi Vārves pagasta Vārves ciemā ir pabeigti, un maija beigās objekts nodots ekspluatācijā.

Projekta rezultātā Vārves ciemā ir ierīkots jauns artēziskais urbums "Vārve-4", rekonstruēts artēziskais urbums "Vārve-3", uzstādīta ūdens sagatavošanas iekārta un osmozes iekārta, rekonstruēti ūdensapgādes tīkli 1859 metru garumā, izbūvēti jauni ūdensapgādes tīkli 205 metru garumā un paplašināti kanalizācijas tīkli 205 metru garumā, ierīkoti arī četri ugunsdzēsības hidranti, kā arī tamponēti divi artēziskie urbumi - "Vārve-1" un "Vārve-2".

Kopējās projekta izmaksas bija 328 195 lati, attiecināmās izmaksas - 198 173 lati, no kuriem 85% finansē ES un 15 % - Ventspils novada pašvaldība.

Projektā "Ventspils novada Puzes pagasta Blāzmas ciema ūdenssaimniecības attīstība" Blāzmas ciemā būvdarbi tuvojas noslēgumam, objekta nodošana ekspluatācijā paredzēta 3.jūlijā. Projekta kopējās izmaksas ir 533 084 lati. ES finansē 85% no attiecināmām izmaksām.

Aprīļa beigās Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks parakstījis vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par projekta "Ventspils novada Tārgales pagasta Tārgales ciema ūdenssaimniecības attīstība" īstenošanu.

Projektā paredzēts rekonstruēt artēzisko urbumu, dzeramā ūdens sagatavošanas staciju, renovēt ūdenstorni, rekonstruēt ūdensapgādes tīklus 2250 metru garumā, izbūvēt kanalizācijas vadus 725 metru garumā un izbūvēt jaunu notekūdeņu attīrīšanas ietaises. Jūnijā plānots izsludināt iepirkumu par tehniskā projekta izstrādi. Kopējās projekta izmaksas ir 428 693 lati, attiecināmās izmaksas - 351 388 lati, no kuriem 85% finansē ES un 15% - Ventspils novada pašvaldība.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: