Šodien atklātais Ventspils Prasmju centrs izveidots kā vairākpakāpju palīgs mašīnbūves, elektronikas un saistīto nozaru uzņēmumiem, kas vēlas ražošanā ieviest inovācijas, informēja projekta koordinatore Inga Vanaga.

Kā uzsvēra Ventspils Prasmju centra vadītājs Egils Vītols, liels uzsvars tiek likts uz kvalitatīviem apmācību pakalpojumiem uzņēmējiem: "Šīs apmācības var tikt pielāgotas klientu vēlmēm un vajadzībām. Mēs lepojamies ar inženierapmācībām, jo Latvijā nav daudz izglītības centru, kas piedāvā šādas apmācības, jo tas prasa lielas investīcijas.

[..] Mēs lepojamies arī par Ventspils Augstskolā izveidoto bakalaura studiju programmu tieši elektrozinātnēs, kas ir augstā līmenī".

Prasmju centra vajadzībām ir iegādātas sešas digitālās mērierīces un testēšanas iekārtas. Projekta trīs partneri savstarpēji viens otru izglīto jautājumos, kuros katrs ir specializējies.

Prasmju centrs sniedz uzņēmējiem atbalstu un zināšanas par jaunu produktu ieviešanu, veic prototipēšanas pakalpojumus, ideju testēšanu, tādējādi nodrošinot inovācijas ieviešanas un attīstības pilnu ciklu – no idejas novērtējuma līdz pat gatavam prototipam un tā sagatavošanai un ieviešanai ražošanā.

Projekta gaitā ir izveidota pārrobežu apmācību un konsultēšanas sistēma, kas palīdzēs uzņēmējiem gūt nepieciešamās zināšanas un savā uzņēmējdarbībā piesaistīt kvalificētus speciālistus, kas savukārt palīdzēs uzņēmumiem paaugstināt efektivitāti un uzlabot produktivitāti.

Ventspils Prasmju centrs nodrošina konsultācijas elektronikā, telekomunikācijā, ātrajā prototipēšanā, informācijas tehnoloģijās, materiālzinātnēs un citās jomās. Ventspilī ir pieredzējuši eksperti un atbilstošs aprīkojums kvalitatīvu apmācību un konsultāciju sniegšanai, uzsvēra Vanaga.

Kopš 2011. gada janvāra tiek īstenots Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības projekts "Skills Centre" jeb "Prasmjucentrs". Projekta galvenais mērķis ir paaugstināt Latvijas un Igaunijas uzņēmumu konkurētspēju tādās zināšanu ietilpīgās nozarēs kā mašīnbūve un elektronika.

Lai sniegtu atbalstu tehnoloģisko procesu uzlabošanā, biznesa procesu optimizācijā, jaunu, inovatīvu produktu izstrādē un ieviešanā ražošanā, šajā projektā ir izveidots starpvalstu Prasmju centru sadarbības tīkls.

Projekta sadarbības partneri ir Ogres Biznesa un inovāciju centrs, Tartu Zinātnes parks un Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūts "Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: