Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp. 

Dampeļos nošauj suni

Svētdien pie dārza mājiņas Dampeļos kāds vīrietis, izmantojot medību ieroci, nošāva suni. Policija šo rīcību vērtē kā mazāk smagu noziedzīgu nodarījumu, par ko var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem.

Pužiņiem būs jārok pašiem!

Iedzīvotāju sapulcē Puzes pagastā visvairāk jautājumu izskanēja par drīzumā pabeigto ūdenssaimniecības projektu, jaunajiem ūdens un kanalizācijas tarifiem un pieslēgšanos jaunajai sistēmai.

 

2.lpp.Viedoklis “Lāčplēšu pēcteči”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Lācene Made, kura tagad dzīvojas pa cietiem medību laukiem, cilvēkiem joprojām nedod mieru. Ir uzsākts kriminālprocess par amatpersonu nolaidību, pieļaujot atkārtotu lācenes aizbēgšanu. It kā nekā cita svarīgāka nebūtu ko darīt, ne kur naudu tērēt.»

3.lpp.

Avārija operatīvi novērsta

Plašu atsauksmi guvis ar amatierkameru uzņemtais un TVNET portālā ievietotais video Kā Ventspilī krauj kālija sāli. Uzņemtajā video redzams, kā notiek intensīva putēšana kālija mēslojuma pārkraušanas laikā pie AS Kālija parks termināļa.

Traģēdija Ventspils siltumā

Vakar no rīta, veicot darba pienākumus Ventspils siltuma katlumājā Pārventā, gājis bojā vīrietis. Darba inspekcija un policija sākusi pārbaidi, lai noskaidrotu, kādēļ noticis traģiskais nelaimes gadījums un vai nav pārkāpti darba drošības noteikumi.

Gandrīz iekrīt akā

Ejot pa taciņu pagalmā pie Stradiņa ielas 9, kāds bērns esot gandrīz iekritis akā, kuras vāks griežas riņķī. Bērna tēvs esot zvanījis palīdzības dienestiem, taču ar rezultātu nav apmierināts joprojām. Mājas apsaimniekotājs, uzzinājis notiekošo, rīkojas zibenīgi.

4.lpp.

Valdība pret ģimenēm ar bērniem

Vakar valdošā koalīcija noraidīja sociālo partneru un Zaļo un zemnieku savienības ierosinājumu palielināt nodokļu atvieglojumus ģimenēm ar bērniem un samazināt PVN likmi pārtikas precēm. Dombrovskis un Vilks stingri pieturas pie bezjēdzīgā PVN samazinājuma par 1%.

5.lpp. Darbs un nauda. Cento pārtapis par Iki

Ventspilnieki, kas regulāri kādreiz iepirkās Cento, pamanījuši, ka nesen viņu iemīļotie veikali nomainījuši izkārtni pret Iki. Visu zemo cenu veikalu Cento Latvijā pārveidošana noslēgsies šodien.

Strādā un godīgi maksā nodokļus

Pērn lielākā daļa pilsētas ekonomikas nozaru palielinājuši savu ieguldījumu pašvaldības budžetā, samaksājot nodokļus vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Trīs jautājumi uzņēmējam

«Iespējas ir – tās ir jāizmanto», Agnese Pastare, SIA Berds līdzīpašniece

6.lpp. Sports. Meņģelim vēsturiska uzvara Vācijā

Motokluba Rodeo braucējs Edgars Meņģelis veicis jaunu un vēl nebijušu ierakstu Latvijas motosporta vēsturē, jo izcīnījis vēsturisku uzvaru Eiropas čempionāta otrā posma sacensībās kvadricikliem Vācijā, Reutlingenas trasē.

Pilsētas čempionātā triumfē Spars 1

Par šīs sezonas Olimpiskā centra Ventspils pilsētas čempioniem basketbolā kļuvuši Spara 1 spēlētāji, kas, pateicoties Elvja Čodera pēdējā sekundē realizētajam trīspunktu metienam, aizraujošā finālmačā izrāva uzvaru pār vienību Statoil.

Futbolistiem sava diena

Starptautiskajā futbola dienā Ventspilī notika vairāki ar šo sporta veidu saistīti pasākumi. Pirmie laukumā devās gados jaunākie spēlētāji un spēlētājas, kas spēkojās Kurzemes skolu finālturnīrā, bet punktu futbola dienai pielika amatieru cīņas.

7.lpp. Veselība. Aprūpe mājās jau trīs gadus

Ir pagājuši jau trīs gadi, kopš Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas izveidotā struktūrvienība Ventspilī piedāvā valsts apmaksāto medicīnisko aprūpi mājās.

Endokrinologam mazina finansējumu

Nacionālais veselības dienests vizītēm pie endokrinologa ir samazinājis valsts finansējumu. Tādēļ pacientiem pie šī speciālista var nākties gaidīt rindā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: