Ventspilī plānots ievērojami atjaunot ielu stādījumus, aizstājot vecos kokus ar jauniem, informēja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

"Pilsētas stādījumos tiek veikta liela revīzija, jo daudzi pilsētas stādījumi ir radušies ne plānveidīgi, bet gan ir gadījuma rakstura vai mantoti no kādām bijušajām mājvietām. Ir stādījumi, kur koki ielu malās iestādīti pirms 70-80 gadiem, un tie savu mūžu ir nodzīvojuši. Piemēram, tādas ir Vasarnīcu iela un Meža iela. Plānots, ka tur nomainīs esošos kokus ar pilnīgi jauniem kokiem - tā kā tas [šopavasar] tika darīts Liepu ielā," informēja Lembergs.

Vasarnīcu ielā pašlaik ir 263 koki, bet nākamgad tiks iestādīti 550 jauni koki. Savukārt Meža ielā koku skaits pieaugs no 77 līdz 168. Būtiski tiks papildināti stādījumi Bērzu un Katoļu ielās.

"Bez tam šogad nostiprinās ar stādījumiem slēpošanas kalna ziemeļu malu. Pie Dienvidu mola, lai veidotu kāpu un apturētu smilšu aktīvu kustību, tiks iestādīti 750 pūpolvītoli, 300 smilšu vītoli un 3500 kāpu kvieši," informēja Lembergs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: