Ceturtdien Ventspilī tiks aizvadītā Latvijas Basketbola līgas finālsērijas otrā spēle – BK "Ventspils" basketbolisti cīņā ar VEF komandu centīsies panākt izlīdzinājumu, bet pagaidām ar 1:0 vadībā ir rīdzinieki. Mača sākums pulksten 19.

Sērijas pirmā spēle, kurā VEF savā laukumā svinēja uzvaru 83:66, apliecināja pirms fināla spriesto – ja ventspilnieki nespēlēs tuvu savām spēju robežām, pacīnīties par uzvaru būs grūti. Pēc mača BK "Ventspils" galvenais treneris Gundars Vētra atzina, ka problēmas radīja sāncenšu agresīvā darbība, lai gan bija skaidrs, ka rīdzinieki tieši tā spēlēs. Visiem viss bijis skaidrs, taču laukumā tas ne vienmēr bija redzams.

Trešās ceturtdaļas vidū komanda iegāzās pamatīgā bedrē un tā arī zaudēja maču. 19 kļūdas mačā – ar šādu sniegumu pacīnīties par uzvaru kādā no fināla spēlēm ir pagrūti. Savukārt pirmais puslaiks parādīja, ka BK "Ventspils" basketbolisti arī var, taču nomest gāzi nedrīkst ne mirkli.

Ventspilniekiem lielas problēmas sagādāja trio Zavacks, Kavaļausks, Janičenoks, ko diez vai var nosaukt par pārsteigumu. Tāpat kā diez vai ir vērts kalt plānus tieši šo spēlētāju apturēšanai. Pirms finālsērijas daudzi tika runāts par Morisa Beilija pienesumu VEF, un amerikānis pierādīja, ka ir spējīgs palīdzēt – 19 minūtēs nevienas kļūdas, septiņi punkti, četras piespēles un divas pārķertas bumbas.

Savukārt ventspilnieku "x-faktoram" Ronaldam Zaķim neveicās, un treneri viņam atvēlēja vien nepilnas astoņas minūtes. Ņemot vērā, kā nospēlēja rīdzinieku lietuvieši, Zaķa palīdzība bija tiešām nepieciešama, taču šoreiz nesanāca. Ceturtdien redzēsim, vai Beilijam var sanākt arī divas veiksmīgas spēles pēc kārtas un vai Zii pietiks ar vienu neveiksmīgu, lai atmostos. Tas tiešām būs svarīgi.

LBL finālsērija šosezon ir tā izstiepta, ka komandām pilnīgi noteikti pietika laika kļūdu apzināšanai un spēles koriģēšanai. Pirmkārt jau tas bija nepieciešams BK "Ventspils", treneriem vien atlika izspriest, vai jāmaina kaut kas taktikā, vai tekstos, kuriem tā tiek paskaidrot, ja nu kāds galīgi nesaprot, ņemot talkā arī kādu stiprāku vārdu. Katrā ziņā pirmajā spēlē nebija jūtams, ka visi kurzemnieki jūtas kā sezonas svarīgākajos mirkļos. Tiesa, brīžiem tas bija sakāms arī par rīdzinieku spēli, un tomēr viņiem rezervju šajā ziņā ir vairāk.

No ceturtdienas mača lielā mērā būs atkarīgs, vai arī šī finālsērija kļūs par pavasara karstāko notikumu (izstieptais spēļu kalendārs gan ažiotāžu krietni slāpē) – ja ventspilnieki panāks neizšķirtu, sērija var krietni ievilkties. Pretējā gadījumā septiņu spēļu šoreiz varētu nebūt. Mēs taču visi esam par maksimāli garu finālu, vai ne?

LBL finālsērija

6.05. VEF – Ventspils 83:66
10.05. Ventspils – VEF 19.00
14.05. VEF – Ventspils 19.30
17.05. Ventspils – VEF 19.30
20.05. VEF – Ventspils 17.00#
23.05. Ventspils – VEF 19.30#
25.05 VEF – Ventspils 19.30#

#ja būs nepieciešams

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: