Šodien braucienus pa Ventspils ostu atsāks ekskursiju kuģītis "Hercogs Jēkabs", kas kursēs katru dienu līdz pat tūrisma sezonas beigām - 31. oktobrim, informēja Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Ar "Hercogu Jēkabu" no Ventas puses Ventspili var ne tikai aplūkot, bet arī izzināt, klausoties audiogida vēstījumā.

Ventspils brīvostas pārvalde informēja, ka kuģīša reisi var tikt atcelti vai grafika laiki izmainīti neparedzētu apstākļu, stipra vēja vai miglas dēļ.

Ekskursiju kuģītis atiet no 18. piestātnes līdzās Tirgus un Ostas ielas krustojumam. Brauciena ilgums ir 45 minūtes. Biļetes iespējams iegādāties kasē, kas atrodas blakus piestātnei. Grafiku starplaikos iespējams pieteikt organizētus braucienus.

Brauciena laikā var izmantot audiogidu, kas ar viegli lietojamu bezvadu austiņu palīdzību atskaņo informāciju par ekskursijas laikā redzamajiem objektiem un pilsētas vēsturi. Ceļotājs var izvēlēties, kādā valodā informāciju klausīties - latviešu, krievu vai angļu. Patiecoties savienojumam ar globālo pozicionēšanās sistēmu (GPS), kas sniedz iespēju noteikt precīzu kuģīša atrašanās vietu, audiogida stāstījums tieši atbilst apkārt redzamajam.

Ekskursiju kuģītis "Hercogs Jēkabs" Ventspilī kursē kopš 1995. gada. Kuģīša pasažieru skaits ar katru gadu palielinās. Pagājušajā gadā ar "Hercogu Jēkabu" Ventspili apskatīja 48 300 pasažieri.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: