Saldū notika Kurzemes novada vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas konkurss „Toņi un pustoņi”, kurā Ventspili pārstāvēja Ventspils Jaunrades nama audzēkņi.

Izstādē ar 20 darbiem piedalījās skolotāju Mārītes Klušas, Inetas Rasmanes, Vikas Sitarukas, Agitas Bergmanes, Intas Kalniņas, Initas Dzalbes un Daces Kovales audzēkņi. Visi audzēkņi saņēma Saldus bērnu un jaunatnes centra pateicības. Valsts Izglītības satura centrs izsniedza 1. ,2. un 3. pakāpes diplomus. Republikas žūrijas vērtējums bija sekojošs: 3. pakāpes diploms Agitas Bergmanes vadītajai mīksto rotaļlietu izgatavošanas studijai ar darbu „Mazo lietu stāsts”, 2. pakāpes diplomi - radošo darbu studijas „Faktūra”(skolotāja Inita Dzalbe) audzēknei Elvitai Grebei, zīmēšanas studijas (skolotāja Vika Sitaruka) audzēknei Elizabetei Puriņai, tēlotājas mākslas studijas (skolotāja Mārīte Kluša) audzēknei Rūtai Kairišai, bet 1. pakāpes diplomu saņēma šīs pašas studijas audzēknis Reinis Gailītis.

1. un 2. pakāpes diplomu ieguvēju darbi ceļos uz Rīgas Kongresu namu, kur no 14. maija līdz 10. jūnijam būs apskatāmi izstādē „Toņi un pustoņi”.

Tērpu skatē – konkursā ar kolekciju „Mūzikas stili” piedalījās Ventspils Jaunrades nama modes teātra studijas audzēknes (skolotāja Ligita Vaļuka), iegūstot 2. pakāpes diplomu un tiesības piedalīties tērpu kolekciju fināla skatē IV Latvijas bērnu un jauniešu mākslas un mūzikas festivālā „Toņi un pustoņi” Mazsalacā no 7. -10. jūnijam.

Uz šo noslēguma pasākumu republikas žūrija izvirzīja arī Jaunrades nama koka rotaļlietu izgatavošanas pulciņa (skolotājs Zigmārs Sula) radošo darbnīcu, kurā audzēkņi demonstrēja, kā izgatavot muzikālo dendro light lineālu un iemācīties ar to muzicēt.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: