Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp. Jauni dzīvokļi pilsētas putniem

Aprīlis ar atlidojošo gājputnu kāšu sašvīkātajām debesīm un pavasarīgi skanošajām mežmalām, parkiem un dārziem tradicionāli tiek uzskatīts par putnu mēnesi. Tāpēc liela tiesa pasākumu, kuros labprāt iesaistās bērni, jaunieši un pieaugušie, šomēnes mudina iepazīt putnus un tiem palīdzēt.

Neveiksmīgi sākts mājupceļš

Pēc nobraukšanas no prāmja neveiksmīgi sākās mājupceļš kādai igauņu fūrei – uz Rīgas šosejas, netālu no Platenes degvielas uzpildes stacijas, automašīna nobrauca no ceļa.

2.lpp. Viedoklis: "Vairošanās", laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Pārspīlētais baltās rases un Rietumu civilizācijas perfekcionisms, loģiskums, tehnoloģiskums un vēl citi ismi un umi maz pamazām noved pie tā, ka izmirstam. Taču tautas un rases, par kurām valda tādi ismi, umi kā primitīvisms, dabiskums, seksuālisms, kā arī jau gadu simtiem nemainīgā ģimenes hierarhija, strauji vairojas.»

3.lpp.

Novads ķeras pie dzimstības vairošanas

Dubultots piedzimšanas pabalsts un bezmaksas pusdienas skolā lielāku ģimeņu atvasēm ir pirmie labumi, ko Ventspils novada cilvēki saņems, pateicoties neformālās Jūrkalnes draugu kopas iniciatīvai. Kopīgi ar pašvaldību sākts darbs pie demogrāfiskās bedres aizbēršanas.

Siltuma rēķini – par trešdaļu mazāki

Marta apkures rēķini ļāvuši atviegloti uzelpot daudziem dzīvokļu iedzīvotājiem, jo tie izrādījušies vidēji par trešdaļu mazāki nekā februārī. Galvenais faktors, kas ietekmējis marta rēķinu lielumu, bija augstāka gaisa temperatūra nekā februārī.

4.lpp. Kriminālziņas. Sodu izcieš lietderīgi

Ir notiesātie, kas sabiedriskos darbus vēl aizvien uzskata par nepildāmu soda mēru un tāpēc nokļūst aiz restēm, tomēr ir arī tādi, kam darbu nespēj vien piedot. Visgrūtāk ir ar narkomāniem, vieglāk – ar dzērājšoferiem, atzīst Valsts probācijas dienestā.

Dienesta pārbaude vēl turpinās

Aprīļa beigās kļūs zināmi rezultāti dienesta pārbaudei pret Ventspils Kriminālpolicijas inspektoru, kurš, neievērojot pacelto Ventas tiltu, gandrīz ielidoja upē.

Reids līdz aprīļa beigām

Mūspuses autovadītāji ievērojuši, ka Ceļu policija pastiprināti kontrolē, vai šoferis pie stūres nav sēdies reibumā. Tikmēr portālā ventasbalss.lv diskutē, vai policijai ir tiesības apstādināt auto bez iemesla.

5.lpp.

Labie darbi dzīvo ilgāk par cilvēkiem

Ventspils pareizticīgās baznīcas liktenis rūp Latvijas pareizticīgās baznīcas, pilsētas pašvaldības vadībai un vietējiem uzņēmējiem. Izveidota Ventspils dievnama atjaunošanas aizbildnības padome.

Guli ar rociņām virs segas!

Ikdienas situācijās bērnudārzā audzinātājām jātiek galā ne tikai ar mazuļu niķiem un stiķiem, bet jārod īstie vārdi arī situācijās, kad mazulis, sācis apzināties savu seksualitāti, pēta sava ķermeņa intīmās vietiņas.

6.lpp. Sports. Veidem divas uzvaras Itālijā

Sporta skolas Spars BMX braucējs Rihards Veide triumfējis Eiropas čempionāta BMX devītā un desmitā posma sacensībās prestižajā Elites klasē. Šajos mačos ar dažādām sekmēm startēja vēl vairāki mūsu sportisti.

Orientieristi sezonu atklāj Staldzenē

Pirmajās šīs sezonas orientēšanās sacensību seriāla Azimuts Staldzenes posma sacīkstēs startēja 27 dalībnieki, no kuriem ātrākie izrādījās kuldīdznieki Kristaps Bērziņš (vīriešu konkurencē) un Odeta Turka (sieviešu).

7.lpp. Kultūra. Lieli formāti, spilgtas krāsas. Trešais kurss

Teātra nama iekārtota Mākslas akadēmijas glezniecības apakšnozares trešā kursa studentu izstāde Rīga–Ventspils.

Reinim Gailītim pirmā personālizstāde

Profesionālās vidusskolas audzēknis Reinis Gailītis apgūst komerczinības, šobrīd viņš ir praksē uzņēmumā Arbo, bet nākotni vēlas saistīt ar mākslu.

Ugāles orķestrim 40 +1

Savu 41. jubileju nosvinējis novadā vienīgais pūtēju orķestris. Tā vadītājs joprojām ir Imants Budavs.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: