Sestdien, Lielās talkas laikā, Ventspilī tradicionāli notiks ne tikai pilsētas tīrīšanas darbi, bet arī putnu būrīšu gatavošana un jaunu kociņu stādīšana.

Putnu būrīšu gatavošana no plkst. 10.00 norisināsies astoņās pilsētas vispārizglītojošajās skolās. Skolēni, piepalīdzot Ventspils pilsētas domes deputātiem, darbosies komandās, gatavojot būrīšus strazdiem, zīlītēm un pūcēm. Iecerēts kopumā izgatavot 120 putnu būrīšus. Pēc būrīšu izgatavošanas tos piestiprinās pie skolu tuvumā augošajiem kokiem.

Savukārt no plkst. 12.00 norisināsies koku stādīšanas talka Liepu ielā, piedaloties Ventspils pilsētas domes deputātiem un domes nodaļu vadītājiem. Šā gada pavasarī Liepu ielā tika nozāģētas 23 liepas, kuras bija novecojušas un daudzām bija jau iztrūdējuši koku stumbri, līdz ar tās bija kļuvušas bīstamas. Talkas laikā Liepu ielā iecerēts iestādīt 39 jaunas platlapu liepas 3,5 līdz 4 m augstumā. Jaunos liepu vainagus ik gadu rūpīgi formēs, veidojot apaļas formas.

Lielās talkas laikā no plkst. 9.00 ikvienam interesentam būs iespēja saņemt maisus atkritumu vākšanai, attīrīt teritorijas, kuras pēc ziemas ir piemēslotas ar atkritumiem, un savāktos atkritumus izmest speciāli izvietotos atkritumu konteineros.

Lielie atkritumu konteineri, pie kuriem talkas dienā būs iespējams saņemt maisus, atradīsies:

  • Vasarnīcu ielas galā,
  • Ābolu ielā pie Ventas,
  • pie vecā Staldzenes ceļa,
  • Staldzenes pludmales stāvlaukumā,
  • Rūpniecības un Krasta ielas krustojumā,
  • pie Būšnieku ezera laivu bāzes,
  • dārzkopības kooperatīvos „Pīpiķi”, „Ķīmiķis” un „Ostas dārzs”.

Talkas dalībnieki aicināti ņemt līdzi cimdus un labu garastāvokli.

Darba kolektīvi, kuri vēlas talkot kopā, var pieteikties pa tālruni 29471342, lai jau iepriekš saskaņotu talkošanas vietas un saņemtu maisus atkritumu savākšanai.

Uz tikšanos 21. aprīlī Lielajā talkā!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: