Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp. Varēs kļūt par pilotiem

Lidmašīnas vadīšanas tiesības drīz varēs iegūt tikpat vienkārši kā auto vadīšanas tiesības. Jau šogad ventspilnieki varēs iziet apmācību un saņemt privātās lidmašīnas pilota licenci.

Pie Jūras vārtiem plāno stāvlaukumu

Līdzās Kr. Valdemāra un Loču ielas krustojumam nojauktas vairākas kādreizējā zvejnieku kolhoza Sarkanā bāka ēkas, lai atbrīvotu pieeju Ventai un izveidotu plašu autostāvvietu teātra nama Jūras vārti apmeklētājiem.


2.lpp. Viedoklis: " Radoši = ienesīgi", laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Kristīne Klauze

«Jau daudzus gadus Eiropā, tostarp Latvijā tiek runāts par 21. gadsimta izglītības filozofiju, kas ietvertu radošuma attīstību, inovācijas, kritikās domāšanas veicināšanu, dažāda veida sociālo un komunikatīvo prasmju attīstīšanu, toleranci, problēmu risināšanu un sadarbību. Tās visas ir svarīgas zināšanas jauniešu sekmīgai integrācijai darba tirgū. »

3.lpp. Mācītājs Rubenis biežāk būs Lūžņā

Luterāņu mācītājs kristīgās meditācijas pamatlicējs Latvijā Juris Rubenis turpmāk vēl biežāk būs sastopams Lūžņā, kur Elijas namā iekārtots meditācijas centrs.

Vidusskolēni kaldina biznesu

Ventspils vidusskolēnu biznesa ideju konkursā ceļazīmi uz Latvijas Izaugsmes Foruma finālu ieguva 1. ģimnāzijas komanda ar ideju par īpašas konstrukcijas PET pudelēm.

4.lpp. Rekonstruē pilsētas katlumāju

Aprīļa sākumā pilsētas katlumājas teritorijā pilsētas kreisajā krastā Brīvības ielā 38 sākušies demontāžas darbi pirms katlumājas iekārtu rekonstrukcijas.

5.-6.lpp. TV programma


7.lpp. Vide. Sanatorijā kaķi jūtas labi

Ventspils Dzīvnieku aizsardzības biedrības īpašā redzeslokā ir kaķi. Šogad biedrības kontā ir turpat 20 kaķeņu sterilizācija, no kurām daļai sameklētas arī jaunas mājas. Tāpat izveidota kaķu sanatorija, kur pūkaiņiem atgūties pēc operācijas.

Vērosim putnus!

No 13. līdz 15. aprīlim Latvijā tiek organizēta putnu vērošana. Tas nozīmē, ka to var darīt noteiktās vietās putnu pazinēja vadībā.

8.lpp. Sports. Baltijas Ekspresis nolauž Lapmežciemu

Rietumu līgas pusfinālā cīnīsies arī Baltijas Ekspresis, kas ceturtdaļfināla trešajā, izšķirošajā, mačā savā laukumā pārliecinoši ar 84:64 (25:19, 22:12, 15:17, 22:16) apspēlēja Lapmežciema sportistus.

VTO iekļūst Latvijas finālā

Neskatoties uz zaudējumu atbildes spēlē Jelgavā, kad Ventspils tirdzniecības ostas telpu futbolisti ar 4:5 (3:1) piekāpās FK Ozolnieki spēlētājiem, viņi ar 10:7 tāpat spēja noturēt uzvaru divu spēļu summā, līdz ar to iekļūstot Latvijas reģionālās telpu futbola līgas finālā.

9.lpp. Intervija. Kā skaitāmpantiņš pārtop dejā...

Talseniece BAIBA BRICE ir aizrautīga Karla Orfa metodikas turpinātāja un popularizētāja, vairāku grāmatu autore. Ar metodiku, kas ritma izjūtu bērniem ļauj vingrināt ar prieku un joku, vienlaikus attīstot viņu prātu, Baiba aizrāvusi arī kolēģes Ventspilī, kas viņu dēvē par pirmsskolas mūzikas nodarbību guru Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: