Aizvadītās piektdienas vakarā Ventspils valstspilsētas pašvaldība saņēma pateicības ziņu no mūsu sadraudzības pilsētas Vinnicas par saņemtajiem dīzeļa ģeneratoriem, kuri ir nogādāti Ukrainā, Vinnicā. Tie Vinnicas pašvaldībā tiks izmantoti, lai nodrošinātu skolu un slimnīcu darbības nepārtrauktību brīžos, kad ir elektroenerģijas pārrāvumi.

2. jūnijā Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome lēma nodibināt sadraudzību ar Ukrainas pilsētas Vinnicas pašvaldību, lai attīstītu savstarpēju sadarbību un veicinātu draudzīgu partnerību starp abām pašvaldībām.

Savukārt novembrī tika saņemta Vinnicas mēra Sergeja Morhunova vēstule, kurā minēts, ka Ukrainas valsts pēdējā laikā pakļauta regulāriem uzbrukumiem, kuri ir kritiski infrastruktūrai. Tostarp apdraudēta arī Vinnicas pašvaldības administratīvā teritorija, kurā netiek nodrošināta normāla valsts enerģētikas sistēmas darbība. Vēstulē izteikts lūgums ziedot divus alternatīvos barošanas avotus - dīzeļa ģeneratorus, kuri nepieciešami, lai palīdzētu Vinnicas pašvaldības iestāžu darbībai, nodrošinot administratīvo un sociālo pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem.

Pamatojoties uz šo vēstuli, 1. decembrī Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome lēma atļaut SIA ''Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca'' iegādāties un dāvināt divus dīzeļa ģeneratorus par kopējo summu 44 891 euro, sniedzot vispārēju atbalstu Vinnicas pašvaldības civiliedzīvotājiem.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Pornieks 07.01.2023, 22:03:57

    Te jau bagāts var palikt!
    https://www.gpspro.lv/products/lv/591/16768/sort/1/filter/0_0_0_0/BOUNTY-HUNTER-Lone-Star-Pro-Metal-Detector-met%C4%81la-detektors.html?utm_source=smm&utm_medium=facebook-instagram&utm_campaign=smm-dyn-purchase&fbclid=IwAR32ZAZ6IShY9a7dZKtG-onKrC6fho4FAs31rlmhkwmMxb1AZDcmNUn3MfY

  • -1
    Pornieks 16.01.2023, 18:02:13

    3D printeris nav kāds lieks?

  • -1
    Janis Zvejnieks 18.01.2023, 20:22:57

    Kur firm vinnej? Konkursa par generator iegad, SIA Ziemelkurzems regionalai slimnicai.

  • 0
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 20.01.2023, 08:37:29

    Labdien!
    SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca”, pamatojoties uz Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā noteikto regulējumu par pašvaldību kapitālsabiedrību tiesībām ziedot mantu vispārējam atbalstam Ukrainas sabiedrībai, izteica iniciatīvu sniegt vispārēju atbalstu Ventspils valstspilsētas pašvaldības sadraudzības pilsētas Vinnicas iedzīvotājiem. Pamatojoties uz Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumu un rīkojot cenu aptauju, tika iegādāti divi dīzeļa ģeneratori ārstniecības iestāžu darbības nodrošināšanai.
    Pēc atbilstoši likumam veiktajā cenu aptaujā uzvarēja SIA ’’Rīgas Dīzelis DG’’ - tika iegādāti Latvijā ražoti dīzeļa ģeneratori.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: