Svinot grupas Klaidonis solista, mūsu novadnieka Māra Slokas 60 gadu jubileju, šo sestdien plkst.  18 teātra namā Jūras vārti skanēs koncerts Kantrī un šlāgermūzikas svētki. Mārim Slokam 60.

Pašā novembra izskaņā – 28. novembrī – kantrimūzikas grupas Klaidonis solists Māris Sloka nosvinēja 60 gadu jubileju, un tai par godu grupa uzsākusi koncerttūri pa Latviju. Pirmie trīs tūres koncerti Valmierā, Rēzeknē un Liepājā jau aizvadīti, un šo sestdien gaviļnieks kopā ar pārējiem mūziķiem no grupas Klaidonis viesosies Ventspilī.

Koncerts Jūras vārtos notiks divās daļās: pirmajā daļā skanēs akustiskā programma, kas, pēc grupas solista sacītā, Klaidonim ir jauns radošais virziens, kā arī uzstāsies koncerta īpašie viesi – grupa Dakota, savukārt otrajā daļā skanēs klausītāju iemīļotākie Klaidoņa hiti – Mazā dvēselīte, Zarus nelauz, Aizvijas ceļš u. c.

Sarunas laikā Sloka pauž, ka koncerta programmas veidošana bija ne tikai atbildīgs, bet arī gana izaicinošs uzdevums, jo dziesmu ir ļoti daudz un nācās rūpīgi izvērtēt, kuras klausītāji gribētu dzirdēt labprātāk. «Būs dziesmas, kurām varēs dziedāt līdzi,» programmu ieskicē mūziķis.

Atskatoties uz jau aizvadītajiem pirmajiem trim jubilejas tūres koncertiem, mūziķis neslēpj patīkamo pārsteigumu par izpārdotajām biļetēm. Viņš jutis lielu atsaucību no grupas atbalstītājiem un klausītājiem, par ko jūtas pagodināts: «Aplausi, dziedāšana līdzi, smaidi, ziedi – tas viss, protams, ir ļoti patīkami, tas dod jaunu enerģiju.»

Cita starpā koncerts Ventspilī būs īpašs ar to, ka šī ir mūziķa dzimtā puse – viņš dzimis Užavā, taču bērnību pavadījis Popē. Māris Sloka stāsta, ka, atbraucot uz Kurzemi, vienmēr jūtas kā mājās, taču Ventspils pusē jo īpaši. Mūspusē dzīvo daļa radu, tostarp arī mamma, kuru regulāri apciemo. Ar šo vietu viņam saistās siltas bērnības atmiņas, un tāpēc vienmēr ir patīkami atgriezties: «Kaut arī daudzus gadus jau esmu prom, vienmēr, kad aizbraucu uz Ventspili, ir sajūta, ka esmu mājās.»

Absolvējis Popes pamatskolu, sekoja mācības Mālpils Lauksaimniecības tehnikumā un Lauksaimniecības akadēmijas Lauku celtnieku fakultātē. Tomēr vienmēr klātesoša bijusi arī mūzika. Māra vecāki nebija mūziķi, taču piemita dabas dota dziedātprasme. Uzsācis skolas gaitas, 2. klasē Māris sāka mācīties arī Ventspils bērnu mūzikas skolā, kur bija iecerējis apgūt mežraga spēli. Taču, tā kā ģimenei tolaik nebija personīgā transporta un arī citu iespēju, kā izbraukāt maršrutā Pope–Ventspils–Pope, mācības Mūzikas skolā visai drīz nācās pārtraukt.

Māris neslēpj, ka dzīves laikā vairākkārt aizdomājies par iespēju atgriezties dzimtajā pusē un joprojām nesaka tam nē, tomēr dzīve sakārtojusies tā, ka pagaidām, dzīvojot galvaspilsētā, ir vairāk priekšrocību un iespēju turpināt darīt iesākto.

Jautāts, vai, gatavojoties koncerttūrei, šogad atlika laiks jubilejas svinībām, viņš atbild, ka šoreiz svinēšana tās tradicionālā izpratnē izpalika, par ko nemaz sevišķi neskumst.

Pašreizējā mūziķu sastāvā Klaidonis muzicē kopš 2004. gada, taču kantrimūzikas grupa ar nosaukumu Klaidonis klausītājiem pazīstama jau kopš 2000. gada. Līdz ar to 2024. gadā Klaidoņa otro dzimšanas dienu – 20 gadu pastāvēšanu – iecerēts atzīmēt ar astotā mūzikas albuma izdošanu.

Ventas Balss radusi iespēju pateikties uzticīgiem avīzes lasītājiem un aktīviem Hallo, «Ventas Balss» klausās! zvanītājiem – Edgaram Jurbergam un Dacei Ivankovičai, dāvinot katram divus ielūgumus uz šīs sestdienas koncertu Kantrī un šlāgermūzikas svētki. Mārim Slokam 60 teātra namā Jūras vārti. Ielūgumus aicinām saņemt darba laikā Ventas Balss Reklāmas un sludinājumu nodaļā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: