Dīvāns ir centrālā mēbele jebkurā viesistabā. Un, ne velti, tajā mēdzam pavadīt lielu daļu sava brīvā laika, – vienatnē, kopā ar ģimeni vai draugiem. Tieši tāpēc dīvāna izvēlei nevajadzētu būt sasteigtai, lai dīvāns kalpotu ilgi,  nodrošinātu ērtu un komfortablu atpūtu un, atgriežoties mājās, arvien būtu prieks tajā iesēsties!

Dīvāni un to izvēle ir plaša, taču šajā rakstā apskatīsim tieši ādas dīvānu plusus un mīnusus un, kā izvēlēties sev piemērotāko! 

Ādas dīvānu plusi

Ādas dīvāni ir klasiska vērtība, tos īpašus padara tieši tas, ko tie simbolizē – statusu un labu gaumi. Taču tā ir arī ilgtspējīga un gudra izvēle, pareizi kopts, šāds dīvāns kalpos ļoti ilgi.

To galvenie plusi ir:

  • praktiskums, uz tā viendabīgās virsmas nekrāsies putekļi,
  • piemēroti alerģiskiem cilvēkiem, jo tajos daudz mazāk izplatās putekļu ērcītes,
  • tikpat kā neuzsūc mitrumu,
  • pareizi kopts, kvalitatīvs ādas dīvāns kalpos ļoti ilgi, āda nestiepjas un nedilst.

Ādas dīvānu mīnusi

Neskatoties uz to, ka plusu ir daudz, tomēr ir arī daži mīnusi:

  • prasa lielākus ieguldījumus, kvalitatīvi ādas dīvāni ir dārgi,
  • tie prasa rūpīgu un specifisku kopšanu, tie regulāri jātīra, jāspodrina un jāmīkstina,
  • jūtīgi pret apkārtējās vides ietekmi, novietots tiešos saules staros vai radiatoru tuvumā var izbalēt,
  • sausa gaisa ietekmē var sākt plaisāt

Kā izvēlēties sev piemērotāko ādas dīvānu?

Izvēloties dīvānu, jānosaka, kādam mērķim tas kalpos, kāds ir vēlamais tonis, lai tas iederētos Jūsu interjerā, kā arī tas, kāda ir cenu kategorija, kurā vēlaties iekļauties.

Viesistabā labākā izvēle būs ādas stūra dīvāns vai izvelkams ādas dīvāns

Ādas stūra dīvāni sniegs vairāk vietas lielām ģimenēm vai, ja Jūsu mājās bieži ciemojas viesi, būs ergonomiski un gaumīgi piepildīs telpu.

Izvelkamie dīvāni  nodrošinās gulēšanas funkciju, šeit gan jāpievērš īpaša uzmanība dīvāna pildījumam un transformācijas mehānismam. Tiem jābūt kvalitatīviem, lai dīvāns ātri neizgulētos un būtu ērti izmantojams.

Ja nepieciešams ne tikai dīvāns, bet arī atpūtas krēsli, tad labākā izvēle būs ādas dīvānu komplekti.

Kabinetā vai citā telpā, kurā nav paredzēts regulāri uzturēties, labākā izvēle būs vienkāršs dīvāns bez mehānisma vai dīvāns – sofa.

Runājot par cenu, jāsaprot, ka kvalitatīvs ādas dīvāns būs dārgāks kā cita materiāla dīvāns, jo tā izgatavošanas tehnoloģija ir sarežģīta. Protams, viena no opcijām ir lietoti ādas dīvāni. Tomēr atrast lietotu ādas dīvānu patiešām labā kvalitātē un rūpīgi koptu būs grūti.

Kur iegādāties kvalitatīvu savu dīvānu?

Mēbeļu veikals 1a.lv piedāvā plašu dīvānu izvēli katra gaumei un maciņam.

Vai tas būs ādas dīvāns, auduma, tāpat pieejami arī mākslīgās ādas dīvāni, gan izvelkamie, gan stūra – atliek vien izvēlēties. Arī citi visdažādāko toņu un apdrukas dīvānu modeļi Jūs jau gaida interneta veikalā 1a.lv!

Lasi vēl