Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Piltenieki kaunina ceļiniekus

Iedzīvotāji, sapratuši, ka ar zvaniem un vēstulēm valsts iestādēm taisnību panākt nav iespējams, lēmuši par ceļiem atbildīgajām amatpersonām sagādāt publisku kaunināšanu. Vakar agri no rīta uz šķembainā Piltenes ceļa pulcējās prāvs skaits autobraucēju un savu sašutumu par sabojātajiem spēkratiem izteica caur TV kameru.

Mamuta skelets Amatu mājā

Izstādē Mūžīgā sasaluma atgrieztie ventspilniekiem un pilsētas viesiem tiek dota iespēja apskatīt pilnībā restaurētu mamuta skeletu, kā arī citus eksponātus, kas saglabājušies Sahas Republikas mūžīgajā sasalumā.

2.lpp. Viedoklis: „Zaļā rītdiena”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Arvien biežāk izskan tēze, ka tuvākajā un tālākajā nākotnē labāk klāsies uzņēmējiem, kuri piedāvās preces un pakalpojumus, kas tiešā veidā kalpos cilvēkiem, nevis nodarbosies ar starpniecību, neko neražojot. Šobrīd gan tas vēl īsti nav jūtams, jo starpnieki bieži vien nosmeļ biezāko krējuma kārtu, patiesajiem preces vai produkta ražotājiem atstājot santīmus.»

3.lpp.

Sāksies ēku renovācija

Uz pašvaldības SIA Ventspils nekustamie īpašumiaicinājumu apmeklēt informācijas dienu par plānotajiem remontdarbiem 2012. gadā atsaucās tikai četri iedzīvotāji. Toties atnākušie saņēma izsmeļošas atbildes uz viņus interesējošajiem jautājumiem.

4.lpp.

Kā aizstāvēties pret suņa uzbrukumu

Joprojām notiek suņu uzbrukumi cilvēkiem. Arī Irina atgūstas pēc pārciestajām šausmām. Daudzi uzdod jautājumu: kā pareizi rīkoties, ja uzbrūk suns?

Lībieši izveido nodibinājumu

Vairāki aktīvi Līvu savienības Ventspils grupas dalībnieki izveidojuši nodibinājumu Ventspils lībiešu apvienība «Rānda».

Novads ceļ nodokļa likmi

Ventspils novada dome ir viena no retajām pašvaldībām Latvijā, kas nekustamā īpašuma nodokļa likmi šogad paaugstinājusi krietni vairāk nekā citviet. Kamēr pat Latvijas bagātākās pilsētas paaugstinājušas nodokli par 25%, Ventspils novadā pieaugums šogad ir 75%. Novada iedzīvotājiem piemērots arī nodoklis par šķūnīšiem un palīgēkām.

5.lpp. Veselības aprūpe. Pateicībā par dzīvības glābšanu

Kāda ventspilniece vērsās laikraksta redakcijā, lai pateiktos mūsu pilsētas slimnīcas dzemdību nodaļas personālam par profesionālismu, glābjot viņas un bērniņa dzīvību. 

Kur saslimušajam meklēt palīdzību

Pagājušajā gadā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādēm 28% gadījumu nācies braukt uz izsaukumiem, kas bijuši sekundāri, proti, nav bijuši akūti.

 

6.lpp. Sports. Kikbokseriem vērtīga pieredze

«Emocijas bija pārpildītas. Pirmo reizi piedalījos sacensībās Ventspilī, vēl pie tam tāda līmeņa. Protams, arī vietējo skatītāju atbalsts ļoti palīdzēja un deva papildu pārliecību par saviem spēkiem,» par 16. starptautisko kikboksa čempionātu stāsta tā dalībnieks Jevgeņijs Soproņuks.

VTO – Kurzemes čempione telpu futbolā

Ventspils tirdzniecības ostas komandas futbolisti, pārliecinoši aizvadot gan pusfināla, gan fināla cīņas, kurās abās izcīnīja uzvaru ar identisku rezultātu (5:2), kļuvuši par šā gada Kurzemes zonas uzvarētājiem telpu futbolā.

7.lpp. 2007.gada 14.marts. Mērķi un rezultāti

«Pirms pieciem gadiem – 2007.gada 14.martā – prokuratūras un KNAB darbinieki mani aizturēja pa ceļam uz Rīgu,» atceras Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. «Pieci gadi ir pietiekami ilgs laiks, lai izvērtētu notikušā kopsakarības, cēloņus un sekas, izdarītu secinājumus. Piecu gadu laikā ir atklājušies daudzi jauni fakti, virknei dokumentu ir norauts slepenības plīvurs, kas notikušo raksturo vēl precīzāk.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: