Šodien Ventspils Jaunrades namā notiek bezmaksas seminārs un diskusija ikvienam interesentam par radošo industriju uzņēmējdarbību ar tās darbības piemēriem Lielbritānijā.

Zemgales Plānošanas reģiona (ZPR) pārstāvis Juris Kālis informēja, ka seminārs tiek rīkots ZPR vadītā projekta "Radošo industriju attīstība Latvijas-Lietuvas pierobežas reģionos" gaitā. Projektu kopīgi īsteno Kurzemes, Zemgales un Latgales plānošanas reģioni.

Līdz ar šo semināru sāksies jauns posms Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas atbalstītā projekta gaitā, jo dažādās aktivitātēs aizvien vairāk tiks iesaistīti vietējie uzņēmēji, kuri jau sekmīgi darbojas, vai tikai domā darboties radošo industriju laukā.

Projekta vadošā partnera - Zemgales Plānošanas reģiona - administrācijas iniciētajā seminārā un diskusijā ikvienam interesentam būs iespēja paplašināt savu redzesloku radošo industriju uzņēmējdarbības vides un kultūras jautājumos, iepazīties ar veiksmīgākajiem radošo industriju darbības piemēriem Lielbritānijā, jo ar Britu padomes Latvijas pārstāvniecības atbalstu kā lektors ir uzaicināts Goldsmitas Londonas universitātes Kultūras un radošās uzņēmējdarbības institūta direktors Džeralds Nikolass Lidstouns, skaidroja Kālis.

Viņš informēja, ka līdz šim projekta partneri Latgales, Kurzemes un Zemgales plānošanas reģionā, kā arī vairākos pierobežas reģionos Lietuvā galvenokārt pievērsās radošuma veicināšanai pašvaldībās, kā arī to kultūras un izglītības iestādēs – mākslas skolās, jaunrades centros un tautas namos. Renovēja vai rekonstruēja izstāžu un nodarbību telpas, rīkoja nometnes, plenērus un meistardarbnīcas, iegādājās mūzikas instrumentus, datortehniku, mēbeles un dažādu aprīkojumu, kas nepieciešams vietējo jauniešu un citu interesentu iesaistīšanai radošās nodarbēs.

Plānots, ka, turpinot projekta īstenošanu, izglītojoši semināri un diskusijas notiks arī Liepājā un Aizkrauklē.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: