16. martā plkst. 18 Ventspils Kultūras centrā skatītāji tiek aicināti atbalstīt Ventspils teātra radošo kolektīvu, jo Latvijas amatierteātru iestudējumu skates „Gada izrāde 2011” reģionālajā konkursā tiks izrādīts jaunākais ventspilnieku iestudējums M. Zīverts „Zaļā krūze”.

Režisors Agris Krūmiņš, kostīmu māksliniece Lāsma Svikule, scenogrāfs Ints Sedlenieks. Lomās Lilita Meldere, Simona Grieze un Andris Lasmanis.

Lugas notikumi risinās kādā Vācijas pilsētā Otrā pasaules kara pēdējās dienās. Sižetam izmantots kāds anekdotisks nostāts par saimnieci un viņas diviem īrniekiem, kas bēgļu nometņu laikos cirkulēja Vācijā. Nostāsts balstīts uz patiesiem notikumiem. Vairākus gadus vēlāk tas ticis izmantots par pamatu arī kinofilmai. „Zaļā krūze” ir aizrautīga, emocijām bagāta luga, kas tomēr liek arī aizdomāties par cilvēka dīvaino un smieklīgo dabu -  viņš sapņo un ilgojas pēc tā, kas ir tālu un nesasniedzams un neredz to, kas ir tepat, tuvu, ar roku sasniedzams.

Latvijas amatierteātru iestudējumu skates „Gada izrāde 2011” reģionu skatēm visā Latvijā ir pieteiktas 54 izrādes. Tās vērtē teātra zinātniece, mākslas zinātņu doktore Ingrīda Vilkārse un Latvijas Kultūras akadēmijas rektors, profesors Jānis Siliņš.

Latvijas amatierteātru iestudējumu skates „Gada izrāde 2011” reģionu skates ar lieldrauga „Latvijas Dzelzceļš”, kā arī "Latvija Statoil" un "Sixt" atbalstu rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs sadarbībā ar pilsētu un novadu pašvaldībām.

„Gada izrāde 2011”  fināls notiks 2012. gada aprīlī.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: