30. augustā plkst. 14 ikviens aicināts Tārgalē apmeklēt universāli pielietojamas velotrases atklāšanas pasākumu Tārgales pamatskolas tuvumā. Pieredzējuši jaunie sportisti rādīs paraugdemonstrējumus, bet pēc tam velotrasi ar dažādiem braucamajiem varēs izmēģināt arī citi.

Klātesošos uzrunās Ventspils novada pašvaldības pārstāvji un objekta būvdarbu veicējs no uzņēmuma SIA ''We Build Parks''.

Projekta ''Universāli pielietojamas velotrases ierīkošana Tārgalē'' gaitā Ventspils novada Tārgales ciemā ir radīts inovatīvs sporta, aktīvās atpūtas un brīvā laika pavadīšanas publisks pakalpojums – jauna un mūsdienīga multifunkcionāla velotrase ar kopējo platību 352 m2, kas veidota no dažāda augstuma asfaltētiem uzkalniņiem, virāžām un slīpumiem, kā arī aprīkota ar drošības līnijām. Velotrases segums un reljefs ir pielāgots gan velosipēdistiem, skrituļotājiem un skeitbordistiem, gan citu sporta veidu pārstāvjiem, kuri brauc ar rotējošiem riteņiem, un tā ir projektēta tā, lai braucēji ar sava ķermeņa kustībām varētu attīstīt un uzturēt ātrumu.

Velotrase ir savienota ar esošo pagasta infrastruktūru, iekļaujot tajā gājēju taku, apmeklētāju atpūtas un pulcēšanās vietā izvietoti divi soliņi, atkritumu urna, kā arī tā papildināta ar zaļo zonu, kas nodrošina virsūdens novadīšanu no trases.

Velotrases izveides mērķis ir nodrošināt iedzīvotājiem daudzveidīgu pakalpojumu klāstu kvalitatīvas un drošas aktīvās atpūtas dzīves vides veidošanai ar ilgtspējīgu un vidi saudzējošu infrastruktūru.

Trases būvdarbus objektā un autoruzraudzības pakalpojumu veica uzņēmums SIA ''We Build Parks'', būvuzraudzības pakalpojumus nodrošināja SIA ''SB Uzraudzība'' norīkots būvuzraugs Jānis Brūklis.

Projekta kopējās izmaksas ir 74 396,01 eiro, no tām publiskais finansējums (ELFLA) ir 45 000 eiro, bet 29 396,01 eiro ir pašvaldības līdzfinansējums.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Janis Zvejnieks 23.08.2023, 20:06:29

    Nu ro fein !Renk darz var likt miera un to projekt iemest miskaste.Velotras 10 km no Ventspils,busin kurse un masinam viets kur noparkoties taka nurkst :))))

  • -2
    Kristiāna 24.08.2023, 14:41:07

    Mhm, tikai šīs trases apjomā nevar ne salīdzināt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: