26. augustā plkst. 21.00 Staldzenes stāvkrastā aicinām piedzīvot „Senās uguns nakts” burvību vēl nepieredzētā formā.

Simbolizējot jūras būtību un tās dažādo dabu, visu vakaru apmeklētāji varēs baudīt speciāli veidotu video instalāciju, kas filmēta uz 16mm melnbaltās negatīva filmas. Tās autore Elīna Matvejeva. Baudīsim noskaņu mūziku dziesminieces Alises Jostes izpildījumā.

Par zināmām un mazāk zināmām mūzikas atmiņām parūpēsies grupa “JUUK” – Edgara Šubrovska, Sniedzes Prauliņas un Oskara Jansona sastāvā. Savukārt par elektronisku ambiento romantiku gādās Ieva Matveja.

Alise Joste uz Latvijas mūzikas skatuves darbojas jau vairāk nekā 10 gadus, un šajā laikā ir izdevusi trīs kritiķu novērtētus un godalgotus albumus. 26. augusta vakarā Alise izpildīs gan dziesmas no jaunākā albuma “Šākātā”, gan senāk tapušus skaņdarbus.

Grupā “JUUK” sadarbojas zināmi alternatīvās scēnas mūziķi, kurus vieno aizraušanās ar alternatīvo, tumšo folk un kantrī - mūziku, kuru Latvijā dzird reti. Atšķirībā no daudziem citiem kolektīviem, grupā “JUUK” ir trīs dziesmu autori un solisti - Sniedze Prauliņa (balss, flauta), Edgars Šubrovskis (balss, ģitāras, bass) un Oskars Jansons (balss, ģitāras, bandžo).

Ieva Matveja noslēgs vakaru ar atsvaidzinošām elektronikas skaņām. Kā pati māksliniece raksturo - ambientais romantisms, atmosfēriska skaņu ainava lēnprātīgai apcerei.

Lai plašākam iedzīvotāju lokam nodrošinātu nokļūšanu uz “Senās uguns nakts” pasākumu Staldzenes stāvkrastā, PSIA “Ventspils Reiss” organizēs papildus autobusa reisu plkst. 20.30 no Ābolu ielas pieturas Gāliņciemā. Atpakaļ atgriešanās maršrutā Staldzene – Ābolu iela plkst. 23.50.

Bet tiem, kam pieejams velotransports, aicinām uz pasākumu ierasties izmantojot jaunizveidoto veloceliņu, kurš no pilsētas sniedzas līdz pat pašam Staldzenes stāvkrastam.

Pasākumu organizē Ventspils Kultūras centrs, atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība.

Pasākums notiek ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” projektu konkursa “Kurzemes kultūras programma 2023” atbalstu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Pornieks 25.08.2023, 17:06:45

    Te jums uguņus iedos!
    https://www.lsm.lv/raksts/kultura/muzika/08.08.2023-vasaras-nosleguma-ballite-pavilostu-pieskandinas-grupas-livi-dziesmu-svetki.a519333/

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: