25. maijā Ventspili un Ventspils novadu apmeklēs kultūras ministrs Nauris Puntulis. Vizītes laikā plānots apmeklēt topošo Gāliņciema sabiedrisko centru, Piejūras brīvdabas muzeju, Mūzikas vidusskolas kopmītnes, Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju, kā arī Zinātnes un inovāciju centru ''VIZIUM''. Novadā viņš apskatīs Popes muižu, Vējturu namu un Vētru muzeju Jūrkalnē.

Vizītes laikā ministrs tiksies ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Jāni Vītoliņu, priekšsēdētāja pirmo vietnieku sadarbības jautājumos Gunti Blumbergu, pašvaldības izpilddirektoru Aldi Ābeli un vairākiem pašvaldības iestāžu vadītājiem. Šajā vizītē Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes vadība iepazīstinās ministru ar Ventspils kultūras jomas aktuālākajiem jaunumiem, kā arī tuvākās nākotnes iecerēm.

Novadā ministrs tieksies ar Ventspils novada domes priekšsēdētāju Aivaru Mucenieku, viņa pirmo vietnieku Gunti Mačtamu, vietnieku Andi Zariņu, deputātu Andri Vārpiņu un Kultūras nodaļas vadītāju Zani Pamši, kā arī Popes pagasta sabiedrisko organizāciju - biedrības ''Popes muiža'' un biedrības ''Siets'' pārstāvjiem.

Vizītes laikā Nauris Puntulis uzzinās, kā tiek īstenota reģionālā kultūrpolitika, ar ko Ventspils novads var lepoties, kā pašvaldība atbalsta kultūras aktivitātes, ļaujot novada iedzīvotājiem izpaust savus talantus dažādās jomās. Ventspils novada vadība informēs ministru par paveikto un iecerēm, uzsverot, cik nozīmīga loma ikviena cilvēka dzīvē ir kultūrai.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Pornieks 23.05.2022, 11:56:23

    Nezinu vai Krievlauki ir novadā, laikam pilsētā skaitās bet Dark Līgo nogremdēt nevajadzēja.

  • 0
    Pornieks 27.05.2022, 14:48:51

    https://www.youtube.com/watch?v=BCrcy8XumnU

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: