Ances pagastā sākušies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalstītā investīciju projekta ''Pašvaldības autoceļa A–01 ''Ance–Lazdaines'' posma no 1,32 līdz 2,52 km brauktuves virsmas atjaunošana Ances pagastā, Ventspils novadā'' atjaunošanas darbi.

Autoceļam ir grants segums, tā ekspluatācijas gaitā radušies uzaugumi brauktuves malās, aizauguši grāvji, bojātas caurtekas, cietusi meliorācijas kolektora aka, līdz ar to pasliktinājusies ceļa konstrukcija un satiksmes kustības drošība. Kopā ar projektētāju tika pieņemts lēmums ceļa atjaunošanas laikā novērst visas nepilnības, papildinot grants segumu ar jaunu materiālu un izmantojot jaunu virsmas atjaunošanas metodi, veicot dubulto virsmas apstrādi.

Ceļa virsmas apstrādes tehnoloģija ietver bitumena vai tā emulsijas vienmērīgu izsmidzināšanu uz ceļa virsmas un tam sekojošu tūlītēju sīkšķembu uzbēršanu un pieveltņošanu. Galīgā virsmas sablīvēšanās un noformēšanās notiek aptuveni nedēļas laikā, kad pieļaujama satiksme ar ierobežotu kustības ātrumu.

Šoruden Ancē nomainīs četras caurtekas, izraks vai iztīrīs grāvjus un iestrādās pamata nesošo kārtu. Savukārt divkārtu virsmas apstrādi, lai iegūtu kvalitatīvu segumu, varēs veikt tikai vasaras sezonā, un tad ceļš vairs neputēs. Darbi objektā jāpabeidz līdz 2022. gada 1. jūlijam.

Kopējās būvniecības izmaksas ir 78 751,07 eiro, būvuzraudzība izmaksā 3375,90 eiro.

Būvuzņēmējs ir valsts akciju sabiedrība ''Latvijas autoceļu uzturētājs'', būvuzraudzību veic SIA ''BŪUZ'' speciālisti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: