Lai piesaistītu novada skolām audzēkņus, pašvaldība iecerējusi attīstīt transporta kustību un ieviest jaunus maršrutus skolēnu pārvadāšanai. Skolu skaita samazināšana pagaidām netiek plānota. 

Šī gada janvārī novada domes priekšsēdētājs izdeva rīkojumu izveidot komisiju, kurai jāizvērtē novada izglītības iestāžu tīkla attīstība līdz 2015. gadam. Galvenie jautājumi, par ko jātiek skaidrībā komisijai – Jūrkalnes un Zlēku pamatskolas liktenis un Piltenes vidusskolas vecāko klašu piepildījums tuvākajos gados. 
Komisijas priekšsēdētāja Gunita Ansone ziņo, ka pagaidām komisija darbu vēl nav beigusi un nav gatava darba rezultātu nodot deputātu vērtēšanai, taču ir vairāki priekšlikumi. Komisija secinājusi, ka no nākamā mācību gada vajadzētu ieviest jaunus maršrutus skolēnu pārvadāšanā. Viens maršruts nepieciešams Tārgales pagastā, lai uz skolu atvestu bērnus no pagasta attālākiem ciemiem, otrs – Zlēku pagastā, iespējams, arī maršrutā Zlēkas – Piltene. Lai pašvaldības skolām piesaistītu tos novada bērnus, kuri šobrīd mācās Ventspilī, Talsos un Kuldīgā, pagastu pārvaldniekiem uzdots līdz 1. martam viņus apzināt un uzrunāt. Zināms, ka atsevišķās situācijās ģimenei novads ir tikai deklarētā dzīvesvieta, bet reāli viņi dzīvo citā pašvaldībā.   
Jūrkalnes pamatskola nākamajā mācību gadā vēl varētu turpināt darbu, tāpat pagaidām varētu iztikt bez citām izmaiņām novada skolu tīklā, secinājusi komisija. Novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks atklāj: veidojot šī gada budžetu, pašvaldība apzinājusies, ka kopējā nasta ir nedaudz par lielu. «Lai kvalitatīvi varētu uzturēt visu esošo, mums droši vien no kaut kā ir jāatsakās,» vērtē Mucenieks.  
Ansone uzskata, ka daudz kas būs atkarīgs no informācijas, kuru novada izglītības darbinieki un pašvaldība cer sagaidīt no Izglītības ministra Rolanda Broka. Novada dome lūgusi ministru ierasties vizītē, lai pārrunātu mazo skolu jautājumu. Tā varētu notiks martā, bet pagaidām konkrēts ministra vizītes datums nav noteikts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: