27. septembrī no plkst.12 līdz 15 Ancē būs aplūkojama Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes militārās tehnikas un ekipējuma izstāde.

Pasākuma laikā interesenti varēs ne vien apskatīt Zemessardzes militāro tehniku un ekipējumu, bet arī tikties ar karavīriem un zemessargiem un uzzināt vairāk par dienestu Zemessardzē.

No 25. līdz 29. septembrim Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikla ''Namejs 2019'' ietvaros Kurzemē notiks Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes militārās mācības ''Zobens 2019'', kuru mērķis ir pilnveidot Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes sadarbību ar Valsts robežsardzi, valsts drošības struktūrām, kā arī valsts un pašvaldību institūcijām, realizējot valsts aizsardzības uzdevumus Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes atbildības teritorijā.

Militāro mācību ciklā ''Namejs 2019'' piedalās Latvijas un sabiedroto spēku karavīri un zemessargi, rezerves karavīri, brīvprātīgie rezervisti, Aizsardzības ministrijas darbinieki un Iekšlietu ministrijas struktūru personāls – policisti un robežsargi.

Militāro mācību cikla aktīvā fāze norisinās ne tikai Ādažu poligonā un reģionālajos poligonos, bet arī no Ventspils līdz Dundagai un Baltijas jūrā.

Militāro mācību un vingrinājumu laikā pa autoceļiem A1, A2, A3 pārvietosies gan Latvijas, gan sabiedroto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lidos militārās lidmašīnas un helikopteri.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. Militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Latvijas gaisa telpa militāro kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    krabju 23.09.2019, 17:30:50

    Citas bildes nav? Visu laiku viena un ta pati

  • -1
    Janis Zvejnieks 23.09.2019, 18:28:19

    Pareizak butu. Aicina apskatit , second hand militaro tehniku un ekipejumu :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: