Usmas ezerā no nākamā gada plānotas zvejas limitu izmaiņas - zivju tīklu limitu Usmas ezerā plānots samazināt par 2080 metriem, paredz starpinstitūciju saskaņošanai nodotie grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos.

ZM MK noteikumu anotācijā skaidro, ka Usmas ezerā tīklu limits ir 10 080 metri, bet to plānots samazināt līdz 8000 metriem.

Paredzēts, ka mainītos zvejas limitus varēs piemērot no 2020. gada 1. janvāra. Izmaiņas stāsies spēkā tikai no nākamā gada, lai mainīto limitu piemērošana nebūtu pretrunā ar tiesiskās paļāvības principu.

Izmaiņu ietekme uz Usmas ezera zvejniekiem nebūs liela, jo 2018. gadā tika pieprasīti 9600 metri tīklu, kamēr noteikumu projektā Usmas ezeram tīklu limits samazināts līdz 8000 metriem.

Grozījumi Ministru kabineta noteikumos par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību iekšējos ūdeņos vēl jāskata valdībā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Jānis Kalniņš 02.10.2019, 17:02:32

    Nu vajag kaut kā izlemt - licenzēta makšķerēšana vai zvejošana ar tīkliem. Makšķerniekam Usmā lāga nav ko darīt - ja man veselu dienu jāmētā dēļ dažām siļķītēm, tad ir galīgi nesaprotami, par ko es maksāju licenci. Nu nav tas ezers tik pārbagāts ar zivīm.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: