Sākoties jaunajam mācību gadam, uzņēmums Ventspils siltums arī šoruden skolu jauniešiem piedāvās bez maksas iepazīt siltumenerģijas ražošanas procesu izglītojošā programmā –tehniski radošajā darbnīcā Kā siltums nonāk līdz manām mājām, lai veicinātu interesi par dabaszinātnēm un tehniskajām jomām.

Interaktīvajā programmā, kas izveidota 2014. gadā sadarbībā ar SIA Aspired, uztverami tiek parādīts sarežģītais siltumenerģijas ražošanas process un tas, kā siltums no katlumājas nonāk līdz patērētājam, tādējādi sekmējot jauniešu interesi gan par efektīvu resursu un enerģijas izmantošanu, gan arī enerģētikas jomu un apkārtējo vidi.

Radošajā darbnīcā skolēni ne tikai iegūs teorētisko informāciju, bet arī paši varēs aktīvi darboties, pielietojot dažādas metodes, instrumentus un mērierīces, kā arī veicot pierakstus. Radošās darbnīcas piemērotas 7.–9. klases skolēniem, grupās līdz 15–20 cilvēkiem. Darbnīcas ilgums: ~ 90 minūtes. Norises vieta: skolā vai Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā, uzņēmuma Aspired telpās.

Šogad pašvaldības SIA Ventspils siltums apmaksātās radošās darbnīcas būs iespējams apmeklēt 200 skolēniem, laikā no 30. septembra līdz 18. oktobrim. Lai pieteiktu skolēnu grupas tehniski radošajai darbnīcai Kā siltums nonāk līdz manām mājām, aicinām skolotājus izvērtēt piedāvāto iespēju un sūtīt pieteikumus pa e-pastu: egita.zelve@aspired.lv vai arī pieteikties pa tālruni 26629899.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: