7. martā Ugālē, Rūpnīcas ielā 7, SIA "Santa-Alianse" darbinieki uzsāka piecstāvu mājas demontāžu. Tas tika darīts tādēļ, ka ēka jau kopš 2002. gada, kad tajā notika gāzes eksplozija, nebija apdzīvota un tās ekspluatācija bija bīstama.

Pēc ēkas nojaukšanas sociālajos tīklos parādījās informācija, ka zem drupām esot palikuši kaķi, kāds pat bija dzirdējis ņaudienus. Kā norāda Ventspils novada pašvaldības izpilddirektors Juris Krilovskis, uzņēmuma SIA "Santa-Alianse" darbinieki pirms mājas demontāžas pārliecinājās, vai pamestajā ēkā neatrodas kāds cilvēks vai dzīvnieks, izdzenot no mājas vairākus kaķus. Kad tika uzsākta būves demontāža, radās liels troksnis, kurš dzīvniekiem, ja kāds vēl bija palicis ēkā, bija brīdinājums, ka tā ir jāpamet. Tā kā teritorija, kurā notiek demontāžas darbi, ir nožogota, izpilddirektors Juris Krilovskis apšauba pieņēmumus, ka zem drupām dzirdama kaķu ņaudēšana. Amatpersona norāda arī to, ka Rūpnīcas ielā ir septiņas piecstāvu dzīvojamās ēkas, kurās uzturas daudz kaķu, tādēļ, visticamāk, cilvēki dzirdējuši viņu ņaudienus, domājot, ka skaņas nāk no sagrautās ēkas.

Šonedēļ tiks novākti demontētās ēkas būvgruži, tādēļ, ja kāds dzīvnieks būs palicis ēkas pagrabstāvā, viņam būs iespēja izkļūt virszemē.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    reku 11.03.2019, 11:07:43

    Nu nav ko teikt!Dēļ aptrakušām kaķvecenēm vēl dabū sniegt paskaidrojumus,gandrīz vai taisnoties!

  • -6
    cits kurzemnieks 11.03.2019, 12:01:46

    Nevis kaķvecenes,bet normali cilvēki,kuriem nav vienaldzīgi dzīvnieku likteņi.Un šeit sniegtie paskaidrojumi ir vietā,par kuriem paldies.Tie netika sniegti cilvēkiem ar zemu intelektu.

  • 0
    A.n.i.t.a 11.03.2019, 12:42:51

    Normāls paskaidrojums, es jau arī domāju ,ka kaķi diez vai paliktu ēkā ,kurā nav ne logu ,ne durvju un graujot ēku jebkurš dzīvnieks no trokšņa vien bēg . Par laimi kaķi ir tādi dzīvnieki ,kas izkļūs laukā , ja tikai būs kāda šķirbiņa.

  • 0
    Boobs777 11.03.2019, 13:13:23

    Es pec soc tiklu izplatišanas par tiem kaķiem speciali aizgaju vakara un pavadiju pie gružiem 1.30 stundu un ne vienu ņaudiena nu nedzirdeju vispar dzirde man ir laba.

  • -1
    qwerty 11.03.2019, 21:16:58

    Man ir videofails ,uzņemts 15:12,kur tajā brīdī jau ir noārdītas 3/4 no mājas.
    Filmēšanas laikā pamanīju kaķi no trešā stāva loga pārlecam uz blakus esošo balkonu un pazūdam ēkā.
    Tā kā majas nojaukšana tika sākta no kāpņu telpu puses , tad jebkurai dzīvai radībai tika atņemta iespēja izkļūt no ēkas otrās puses.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: