29. novembrī Rīgā 18 lauku tūrisma uzņēmējiem kā pateicība par līdz šim paveikto kultūras mantojuma kopšanā un daudzināšanā tiks pasniegta kultūras zīme “Latviskais mantojums”.

Rokdarbnieku kopa ''Paukers'' no Ances saņems kultūras zīmi par Ances amatu prasmju daudzināšanu.

„Paukerieši” Līgas Grīnbergas vadībā saimnieko Ances muižas kungu mājā, kurā rāda, kā ada zeķes, cimdus, šalles, džemperus, izšuj dīvāna spilvenus, sedziņas, galdautus, apglezno šalles, auž segas, dvieļus, grīdas celiņus, grāmatzīmes, tamborē rotaļlietas, darina pinumus un koka izstrādājumus, kā arī demonstrē sklandraušu gatavošanas procesu.

"Latviskais mantojums" tiek pasniegta Latvijas tūrisma uzņēmējiem, kuri saglabā un daudzina latvisko kultūras mantojumu, rādot to apmeklētājiem. Zīme izveidota un tiek pasniegta kopš 2013. gada pēc „Lauku ceļotāja” iniciatīvas, lai godinātu un rādītu latviskās kultūras un sadzīves mantojumu, kas dzīvo mūsdienās. Pēc šīs zīmes varat pazīt vietas, kur saimnieki apmeklētājiem ir gatavi rādīt un stāstīt, cienāt ar latviskiem ēdieniem, mācīt amatus un prasmes, svinēt latviskos svētkus. Kopumā zīmi saņēmušas nu jau 106 saimniecības visā Latvijā.

Kultūras zīmi „Latviskais mantojums” uzņēmējiem pasniegs Latvijas Republikas kultūras ministre Dace Melbārde un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža vietnieks Gints Kukainis, klātesot “Lauku ceļotāja” valdes priekšsēdētājai Asnātei Ziemelei un zīmes saņēmēju draugiem un atbalstītājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: