Popes estrādē sākušies skatītāju zonas pārbūves darbi. Estrādes īpašās akustiskās un vizuālās īpašības, kā arī ietilpība, to atjaunojot, padarīs to par neatkārtojamu un unikālu objektu visā Kurzemes novadā.

Tā atrodas dabīgā amfiteātra formā, kas rada lielisku akustiku un nodrošina izcilu panorāmas skatu. Pēdējos 26 gadus estrāde netika izmantota, līdz 2013. gadā to uzdāvināja Ventspils novada pašvaldībai. Tagad par estrādes atdzimšanu rūpējas biedrība "Popes muiža", kas centusies pievērst sabiedrības uzmanību problēmas risināšanai ne tikai vietējā, bet arī plašākā mērogā, aicinot uz sadarbību Latvijā pazīstamas biedrības.

Būvdarbu tāmē iekļauta esošā asfalta seguma, betona apmaļu, kāpņu un citu betona elementu un esošo apgaismes balstu demontāža, betona bruģa seguma būvniecība priekšlaukumā, piebraucamajā ceļā, skatītāju zonā un trepēs, betona flīžu seguma būvniecība, teritorijas labiekārtošana ar dabīgo oļu un akmens segumu, apskaņošanas laukuma, betona kāpņu un dzelzsbetona atbalsta sienas būvniecība, drenāžas sistēmas un apgaismojuma ierīkošana, apzaļumošana u. c. darbi.

Projekta apstiprinātās attiecināmās izmaksas ir 50 000 eiro, bet publiskais finansējums – 45 000 eiro. Projekta kopējās izmaksas ir 39 3541,32 eiro, paredzētas autoruzraudzības, būvprojekta izstrādes, būvdarbu, būvtehniskā atzinuma, ģeotehniskās izpētes, būvprojekta ekspertīzes un būvuzraudzības pakalpojumu nodrošināšanai.

Projekta mērķis ir veikt pulcēšanās un publisku pasākumu norises vietas "Estrāde–Vecais pilskalns" pārbūvi Ventspils novada Popes pagastā, nodrošinot sabiedrības virzītas iniciatīvas īstenošanu, kultūras mantojuma saglabāšanu un popularizēšanu visām novada iedzīvotāju grupām, kā arī novada apmeklētājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: