9. februārī Ugāles Mūzikas un mākslas skolā plkst. 18 pirmo reizi plašākai publikai rādīs nesen uzņemto videofilmu ar animācijas elementiem "Ugāles baroks".

Tās tapšanā iesaistīti ne tikai mācību iestādes audzēkņi un pedagoģes, bet arī mākslas zinātnieks Ojārs Spārītis, ērģeļmeistars Jānis Kalniņš, novadpētniece Laimdota Junkara, videospeciālists Mārcis Pļaviņš un datorgrafiķe Sindija Mačtama.

Iecere par filmas veidošanu radās Ugāles Mūzikas un mākslas skolas mākslas vēstures pasniedzējai Ilzei Babrai, kura kopā ar kolēģēm vēlējās sagatavot izglītojošu un audzēkņiem viegli uztveramu materiālu par baroka laikmetu. Tas nebija grūts uzdevums, jo Ugālē atrodas luterāņu baznīca, kurā atrodami šā laikmeta elementi. Tika nolemts veidot skolas vecuma bērniem domātu saistošu videofilmu, kurā redzams, kā mākslas zinātnieks Ojārs Spārītis astoņiem Mūzikas un mākslas skolas audzēkņiem stāsta par baroku, savukārt ērģeļmeistars Jānis Kalniņš atklāj interesantus faktus par dievnama ērģelēm.

Paredzams, ka videofilma "Ugāles baroks" būs pieejama Latvijas Nacionālā kultūras centra mājaslapā, tādējādi ar ugālnieku veikumu varēs iepazīties arī citi interesenti. Filmas atklāšanas pasākumā iecerējis ierasties mākslas zinātnieks Ojārs Spārītis un Nacionālā kultūras centra mākslas izglītības eksperte Ilze Kupča. Muzicēs ērģelniece Vita Kalnciema, kā arī Ugāles Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi un skolotāji.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Vigil 31.01.2018, 09:54:14

    Rūdim konkurenti! :D

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: