Tradicionālajās starptautiskajās vieglatlētikas sacensībās Kuldīgas Katrīnas kauss Latvijas vieglatlēti tika pie uzvarām četrās disciplīnās. Vienu no šīm zelta godalgām sarūpēja ventspilniece Lauma Grīva.

Katrīnas kauss risinājās astoto reizi, bet Kuldīgas vieglatlētikas manēža šogad atzīmē savu desmito dzimšanas dienu, tā ka mači bija veltīti arī šai apaļajai jubilejai. 12 disciplīnās sacentās 200 sportistu no 17 valstīm, un Latviju pārstāvēja arī vairāki ventspilnieki. Lielākās cerības mūsējiem saistījās ar lēkšanas disciplīnām, un tās arī apstiprinājās.

Tāllēkšanā dāmām dominēja māsas Lauma un Māra Grīvas, kurām vienīgajām bija pa spēkam sasniegt sešu metru robežu, tiesa, rezultāti bija patālu no personīgajiem rekordiem. Lauma sāka ar 6,28 metriem, tā uzreiz piesakoties finālam, bet Māra aizlēca 6,08 metrus, kas, kā vēlāk izrādījās, arī bija viņas labākais rezultāts. Laumai tika ieskaitīts vēl tikai viens piegājiens, kurā izdevās uzlabot rezultātu par pieciem centimetriem, tā triumfējot Katrīnas kausā tieši ar tādu pašu rezultātu kā 2011. gadā, startējot šajos mačos pirmoreiz (Māra toreiz bija otrā ar 6,31 m).

Augstlēkšanā sievietēm jaunā ventspilniece Frederika Rūmniece sāka ar 160 cm pārvarēšanu, tad vien ar trešo piegājienu pārlēca 165 cm, bet nākamie divi augstumi padevās vieglāk – ar otro mēģinājumu tika pieveikti 168 un 171 cm. Tālāk latiņa tika pacelta uz 174 cm, kas ir Frederikas pērn sasniegtais personīgais rekords. Diemžēl to pārvarēt neizdevās, tiesa, medaļai nebūtu pieticis arī ar šo rezultātu, jo Madara Onužāne-Saliņa apstājās pie 177 cm un izcīnīja bronzu. Vēl jāpiebilst, ka 1000 metru skrējienā sievietēm Latvijas rekordu telpās sasniedza saldeniece Līga Velvere (2:45,96), bet ventspilniece Gunta Holštroma bija septītā, par trim sekundēm atpaliekot no sava labākā sasnieguma.

Kārtslēkšanā kungiem galvenā cīņa risinājās starp šābrīža Latvijas līderi Mareku Ārentu un pagājušā gada uzvarētāju norvēģi Eiriku Dolvi. Abi sportisti sāka ar 5,20 metru pārvarēšanu, bet pēc tam abi latiņu arī pacēla par 20 centimetriem. Šo augstumu norvēģis pieveica ar pirmo piegājienu, bet Marekam bija nepieciešami visi trīs, tomēr augstums padevās. Vēl desmit centimetrus pielikt rezultātam Latvijas sportistam gan neizdevās, un, lai arī norvēģis tāpat palika ar 5,40 metriem, mazāks mēģinājumu skaits tieši skandināvam ļāva otro reizi pēc kārtas uzvarēt Katrīnas kausā. Trešajā vietā ierindojās 19 gadu vecais slavenā igauņu daudzcīņnieka Erki Nola dēls Robins, pārlecot 5,30 metrus, kas ir tikai par centimetru mazāk nekā viņa personīgais rekords un labākais sasniegums telpās.

Sieviešu konkurencē Ildze Bortaščenoka jau kārtējo reizi šosezon pārvarēja 3,80 metrus (labākais rezultāts sacensībās), taču netika galā ar četriem, bet Anetei Jetei Meierei šoreiz nesanāca pieveikt sākuma augstumu.

Jau nākammēnes vieglatlētiem būs jāatgriežas Kuldīgā, kur tradicionāli risināsies arī Latvijas ziemas čempionāti dažādās vecuma grupās – U20 un U18 vecuma grupas sportisti sacentīsies 2. un 3. februārī, bet pieaugušo medaļas tiks dalītas divas nedēļas vēlāk.

Ventspilnieku panākumi
Vīrieši

Tāllēkšana 9. vieta F. Rūmnieks 6,49m
Kārtslēkšana 2. vieta M. Ārents 5,40m
400m 18. vieta K. Zauers 53,85
60 m/b 17. vieta F. Rūmnieks 8,66 sek.

Sievietes
Tāllēkšana 1. vieta L. Grīva 6,33m, 2. vieta M. Grīva 6,08m.
60m 10.vieta L. Sietiņa 8,00 sek, 16. vieta D. Sopova 8,28 sek.
1000m 7. vieta G. Holštroma 3:09,28
Augstlēkšana 4. vieta F. Rūmniece 1,71m
Kārtslēkšana 1. vieta I. Bortaščenoka 3,80m

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: