Februāra sākumā Latvijā ieplūdīs vēsāks gaiss no ziemeļiem, visā valstī gaidāms sals un sniegs, prognozē sinoptiķi. Pirmdienas pēcpusdienā Kurzemi un Zemgali no dienvidrietumiem sāks šķērsot nākamā plašā nokrišņu josla - gaidāms lietus un slapjš sniegs.

Arī otrdien būs nokrišņi, galvenokārt gaidāms sniegs un putenis, jo pūtīs brāzmains ziemeļrietumu vējš.

Atbilstoši pašreizējai prognozei nākamais ciklons Latviju sasniegs naktī uz ceturtdienu - no dienvidrietumiem visu valsti atkal šķērsos sniega un lietus mākoņi.

Paredzams, ka nākampiektdien visā Latvijā iestāsies sals. Turpmākajās diennaktīs ciklonu aktivitāte var mazināties un, debesīm skaidrojoties, sals dažviet var pastiprināties līdz -20 grādiem, bet cits varbūtējais scenārijs ir nākamā ciklona un jaunu nokrišņu ierašanās, iespējams arī atkusnis.

Sniega segas biezums februāra pirmajā pusē daudzviet valstī var pārsniegt desmit centimetru, dažviet Austrumlatvijā sasniedzot 30 centimetru.

Savukārt tuvākajās diennaktīs, saglabājoties visai siltam laikam un turpinoties nokrišņiem, daudzviet veidosies lielas peļķes, iespējama zemāko vietu applūšana gan pie upēm, gan citur laukos un pilsētās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: