Jau nākamā gada 1. janvārī Latvijā stāsies spēkā jaunās bērnu tenisa programmas Teniss 10 noteikumi.

Jau vairākus gadus pasaules vadošajās tenisa valstīs – ASV, Spānijā, Lielbritānijā u.c. – tika izmēģināti dažādi jauninājumi bērnu tenisa attīstības programmā, un lielākā daļa no tiem nākamā gada 1. janvārī stāsies spēkā arī Latvijā. Jaunās programmas nosaukums ir Teniss 10, kas norāda, ka tā domāta bērniem līdz 10 gadu vecumam, bet to gan treniņos, gan sacensībās var lietot arī vecāki bērni, kas vēlāk sākuši vai tikai vēlas sākt mācīties spēlēt tenisu, kā arī iesācēji pieaugušie.

Pats galvenais šajā programmā ir tas, ka atkarībā no bērnu vecuma un spēlētprasmes jaunie tenisisti spēlēs uz ievērojami mazākiem laukumiem, kā arī ar mīkstākām un lēnāk lidojošām bumbām un īsākām un vieglākām raketēm. Tāpat bērniem būs arī īsākas un aizraujošākas sacensības ar vienkāršāku punktu skaitīšanu.

Visi bērni vecumā līdz 10 gadiem tiks sadalīti trīs grupās – veiksmīgi un labi spēlējot, varēs pāriet uz nākamo grupu, tas nozīmē – uz lielāku spēles laukumu, cietākām un ātrākām bumbiņām, lielākām raketēm. Tikai 11–12 gadu vecumā bērni drīkstēs sākt spēlēt ar standarta raketēm un bumbiņām. Būtiska piebilde: valsts labāko tenisistu reitings un meistarsacīkstes būs, sākot no 12 gadu vecuma. Kā atklāja tenisa treneris Andris Šteinhards, mainīsies arī treniņu process – jaunā devīze ir: Serve, punktu izspēle un rezultātu skaitīšana jau no pirmās nodarbības.


Trīs dienu seminārā treneriem piedalījās arī Ventspils tenisa kluba treneri Andris Šteinhards un Edijs Frīzendorfs; tajā ar jaunajām izmaiņām viņus iepazīstināja vadošie bērnu tenisa speciālisti no Anglijas un Horvātijas. Šīs jaunās izmaiņas mūsu treneri gatavi ieviest arī Ventspilī, tāpēc vēlas ar tām iepazīstināt gan bērnus, gan viņu vecākus. 30. novembrī plkst. 18 sporta namā Centrs notiks jauno tenisistu vecāku sapulce, uz kuru aicināti arī to bērnu vecāki, kas tikai vēlas izmēģināt šo sporta veidu. Plašāka informācija pieejama, zvanot trenerim Andrim Šteinhardam; tālrunis 29234874.

Pašas jaunākās Ventspils tenisistes veiksmīgi piedalījušās minitenisa sacensībās Jelgavā, kur U8 vecuma grupā pirmās divas vietas izcīnīja attiecīgi Aina Eļmurzajeva un Nikola Trama, bet U7 vecuma grupā uzvaras laurus plūca Aleksandra Guseva.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: