Ventspils Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā decembrī mitināsies rakstnieki, dzejnieki un tulkotāji no Latvijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Gruzijas.

 

Decembrī rakstnieku mājā būs Ventspils pilsētas domes izcilības stipendijas ieguvējs, dzejnieks, atdzejotājs un literatūrkritiķis Knuts Skujenieks.

 
Turpinās dzīvot rakstnieks, kritiķis un vēsturnieks Jāzeps Januškevičs (Yazep Yanushkevich), kas veic pētījumu un raksta par baltkrievu politiskajiem un kultūras darbiniekiem Latvijā.
Otro reizi dzīvo dramaturģe un rakstniece Lelde Stumbre, lai rakstītu lugu par Mirdzu Ķempi. Pirmo reizi ir Vides Aizsardzības Kluba prezidents Arvīds Ulme, kas veido savu dzejoļu krājumu. Mājā dzīvos arī izcilā latviešu tulkotāja no igauņu un somu valodām – Maima Grīnberga.
 
No ārvalstīm pirmo reizi ir gruzīnu rakstniece, žurnāliste un tulkotāja Maia Gogoladze, kuras jaunākais romāns „Petre-Pavloba" ir ļoti populārs Gruzijā. Maias Gogoladzes rezidenci sadarbībā ar Gruzijas vēstniecību Latvijā atbalsta Air Baltic.
 

Pirmo reizi ir divi baltkrievi.  Rakstniece un tulkotāja Maria Martiseviča (Maryia Martysevich), kas rezidences laikā tulkos poļu autora Ignacy Karpowicz darbu "Cud" (Brīnums). Pāvels Kostukevičs (Pavel Kostyukevich) ir rakstnieks un tulkotājs no ebreju valodas.

Rezidencē plāno rakstīt romānu par jaunu cilvēku piedzīvojumiem no bijušās Padomju Savienības. Ukrainis, rakstnieks Andrejs Ļubka (Andriy Lyubka) rezidencē plāno rakstīt jaunas dzejas un iepazīties ar mūsdienu latviešu literatūru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: