Novada domes deputāti nolēmuši atbalstīt Ziemassvētku vecīti, kas novada bērnus svētkos pārsteigs ar saldumu paciņām.

Novada domes sēdes lēmumprojektā bija paredzēts atbalstīt saldumu paciņu iegādi visiem novadā deklarētiem pirmsskolas vecuma bērniem, kā arī 1.-9.klašu skolēniem, kuri apmeklē novada izglītības iestādes. Kā informē novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, deputāti sēdē rosinājuši iepriecināt arī abu novada vidusskolu vecāko klašu skolēnus, un šis priekšlikums arī atbalstīts.

Kopumā paciņas saņems 2137 bērni. Vienas paciņas vērtība būs līdz Ls 2,50. Plānots, ka paciņas tiks gādātas centralizēti.

Lielākajā daļā pagastu Ziemassvētku saldumu paciņas bērniem tiek gādātas jau vairākus gadus. Finansiāli grūtākos gados atsevišķos pagastos par paciņām daļēji maksājuši vecāki. Ventspils pilsētā saldumu paciņas, tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad saņems vienīgi pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi. No vecāku veiktajiem maksājumiem par bērnu ēdināšanu gada laikā radies iekrājums, ko arī izmantos saldumu iegādei.

Mucenieks uzskata, ka situācijas ģimenēs novadā un pilsētā ir atšķirīgas. Novadā ir daudzi bērni, kuriem šī dāvana ir vienīgā iespēja tikt pie saldumiem, savukārt šķirot bērnus un aplaimot tikai tos, kuru ģimenes ir mazturīgas, nebūtu pareizi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: