Kurzemes apgabaltiesa pedofilijā apsūdzētajam, bijušajam augsta ranga policistam Olafam Dannem piesprieda piecu gadu un divu mēnešu ilgu cietumsodu.

 No piespriestā cietumsoda, Danne nebrīvē pavadījis jau pusotru gadu, kamēr notika izmeklēšana un tiesas process. Tiesa arī daļēji apmierināja trīs nepilngadīgo cietušo pārstāvju pieteikto morālo kompensāciju kopumā 2210 latu apjomā.

Tiesas piespriestais sods ir krietni mazāks nekā prokurores Aivijas Kārkliņas prasītie astoņi gadi cietumā. Dannes advokāts Pēteris Pupiņš Ventas Balsij plašākus komentārus sola pēc 14. decembra, kad kļūs pieejams pilnais spriedums.

Taču viņš visai kritiski izsakās par policijas sarūpēto pierādījumu bāzi lietā: «Tur salīdzinoši ir ļoti maz materiālu». Tiesas gaitā puse no apsūdzības pantiem tika atmesta, turklāt vissmagāko pantu – par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu ar mazgadīgo vēl pirms debatēm atsaukusi pati apsūdzības uzturētāja - prokurore.

No advokāta teiktā noprotams, ka pirmajā instancē Danne notiesāts par nelikumīgu šaujamieroču munīcijas un pornogrāfijas glabāšanu. P. Pupiņš ironiski piebilst, ka likums aizliedz datorā uzglabāt plikas sievietes bildi, pat, ja tā ir nopumpēta internetā.

Ventas Balss jau ziņoja, ka pēc sākotnējās informācijas, bijušais policists savā biznesā iesaistījis vismaz piecus bērnus. Tā kā tiesas process bija slēgts, tad precīzāka informācija netiek izpausta. Tiesībsargu rīcībā esot bijis iespaidīgs pierādījumu daudzums – foto un video materiāli.

Policijā Danne strādājis līdz deviņdesmito gadu beigām un tad nepilnu 40 gadu vecumā piespiedu kārtā devies pensijā.

Šis nav pirmais gadījums, kad par seksuāliem noziegumiem aizturēts izbijis Ventspils policists. 2008. gada augustā Ventspilī policija uz aizdomu pamata par netiklām darbībām pret mazgadīgām meitenēm aizturēja agrāk par slepkavību tiesāto bijušo policistu Jāni Fogeli. Arī viņam tiesa piesprieda piecus gadus cietumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: