Ziru pagasta iedzīvotāju sapulcē Ventspils novada vadība gribēja saprast, vai vēlētājiem joprojām ir iebildumi pret pagasta pārvaldes vadītājas Dzidras Ceriņas darba stilu.

Apskati fotogrāfijas!

 

Augusta beigās, kad notika otra zirenieku tikšanās ar domes deputātiem, kopš izveidots novads, cilvēki emocionāli pauda sašutumu par pagasta pārvaldes vadītājas Ceriņas neprasmi sarunāties ar iedzīvotājiem, minot vairākus piemērus, kad tikuši atraidīti un neuzklausīti. Augustā pat izskanēja ierosinājums mainīt pārvaldes vadītāju. Deputāti toreiz nolēma nestrēbt karstu, dodot Ceriņai laiku mainīties un vienojoties pēc trim mēnešiem atkal uzklausīt zireniekus.

Arī šoreiz, tāpat kā augustā, zālē bija daudz tautas un gāja vētraini; skanēja gan čalas, gan smiekli, gan izsaucieni. Daļa klātesošo joprojām kaunināja pārvaldes vadītāju, bet netrūka arī tādu, kas viņu aizstāvēja, norādot, ka  pašiem arī vajadzētu vairāk kontrolēt savu uzvedību un rūpēties gan par savu, gan pašvaldības mantu: «Kas tad te visu posta, taisa tračus un čurā kāpņutelpās? Ne jau svešie, zirenieki paši ir pie vaiņas.»

Pēc otrās iedzīvotāju sapulces novada dome saņēma iesniegumu, ko bija parakstījuši vairāk nekā 100 iedzīvotāju, lūdzot izskatīt jautājumu ne tikai par pagasta pārvaldes, bet arī sociālās darbinieces un kultūras nama vadītājas atbilstību ieņemamajam amatam. Pēc Ceriņas teiktā, viņa netur ļaunu prātu uz tiem, kas parakstījuši vēstuli, tomēr izteica neizpratni par veidu, kādā tas noticis, un aicināja visus iedzīvotājus vērsties pie viņas ar jebkuru jautājumu: «Lūdzu, nāciet un runājiet; es jūs neaizskaršu ne ar vārdiem, ne ar ko citu!»

Iedzīvotāju protesta vēstule, kā uzskata novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, licis Dzidrai Ceriņai sasparoties, un rezultāts ir manāms: «Tā jau katrā pagastā var savākt parakstus, katram var atrast kaut ko neizdarītu. Turklāt es gribu paslavēt Dzidru, jo viņa ļoti prasmīgi un taupīgi rīkojas ar finanšu līdzekļiem.»

Daži iedzīvotāji, to dzirdot, ierosināja naudu tomēr netaupīt, bet izmantot objektos, kas brūk un jūk, piemēram, angāra un daudzdzīvokļu māju remontam, ceļu sakārtošanai. Novada domes priekšsēdētāja vietnieks Māris Dadzis iepriecināja zireniekus, pavēstot, ka tuvākajā laikā pagastā veiks ūdenssaimniecības rekonstrukciju un asfaltēs ceļus.

Sociālā darbiniece, pret kuru bija izvirzītas pretenzijas, šo darbu vairs neveiks, savukārt pagasta pārvaldes vadītāja un kultūras nama vadītāja paliek amatā, jo šobrīd nav iemesla viņas atstādināt.

Viena no aktīvākajām sapulces dalībniecēm Velta (priekšplānā) ieteica pievērst uzmanību veselības aprūpei. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: