Darbus Ventas tilta rekonstrukcijas beigu posmā uz laiku apstādinājuši kavējumi paceļamās tilta daļas mehānismu piegādē.

Garāmgājējiem un braucējiem var šķist, ka jaunais tilts pār Ventu ir pilnībā pabeigts. Tomēr tā nav.  Aizķeršanos darbu procesā radījuši kavējumi tilta paceļamās daļas mehānismu, ko izgatavo dažādās valstīs – Vācijā, Krievijā, Holandē – piegādē.

Līdz ar to kavējas arī tilta paceļamās daļas montāža un tai sekojošo pārbaužu un tilta slogošanas procesi. Brīvostas pārvaldes pārvaldnieka vietnieks Arnis Mazalis atklāj, ka šobrīd grūti prognozēt tilta celtniecības pabeigšanas termiņu. Brīvostas pārvalde darbu veicējiem uzņēmumam Latvijas tilti nosūtījusi vēstuli, kurā lūdz izskaidrot kavējuma iemeslus un norādīt iespējamos termiņus darbu beigšanai.

Latvijas tiltu galvenais inženieris Andrejs Bočkarjovs no konkrēta skaidrojuma Ventas Balsij izvairījās, minot, ka viss tikšot uzrakstīts atbildē darbu pasūtītājiem Brīvostas pārvaldei. Kopumā pabeigta tilta pievadceļu rekonstrukcija – ielu būvniecība un asfaltēšana. Darbu pasūtītājs, Komunālā pārvalde direktors Andris Kausenieks informē, ka līdz oktobra beigām paredzēts veikt arī sīkākos darbus: norobežojošo barjeru un apgaismojuma izbūvi, kā arī ceļa un informatīvo zīmju izvietošanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: