Ventspilnieks Mareks Mitens ir viens no deviņiem kandidātiem uz Maika Rihtera balvu, ko sezonas izskaņā saņem ASV hokeja čempionāta spēcīgākās divīzijas labākais vārtsargs. 

Mareks MItens ceturto sezonu pēc kārtas pārstāv Augšezera štata universitātes "Lakers" komandu un 17 spēlēs šosezon atvairījis 93,4% metienu, kas ir astotais rādītājs divīzijā, un vidēji ielaidis 1,89 ripas, kas vārtsargu konkurencē dod sesto pozīciju.

Ilggadējā Ņujorkas "Rangers" vārtsarga Maika Rihtera vārdā nosauktais apbalvojums tiek pasniegts kopš 2014. gada. Vispirms tika nosaukts paplašinātais saraksts, kurā šosezon bija 33 vārtsargi no dažādām konferencēm, bet pēc tam eksperti izvēlējās deviņus finālistus, starp kuriem bija arī Mareks. Viņš ir viens no trim WCHA vārtsargiem, kurš nonācis starp finālistiem.

Par balvas pirmo ieguvēju kļuva amerikānis Konors Helebaks, kurš nu sesto sezonu pārstāv Nacionālās hokeja līgas komandu Vinipegas "Jets", bet 2015. gadā to saņēma Zeins Makintairs, kurš šosezon neveiksmīgi spēlēja Rīgas "Dinamo" un atgriezās Amerikas Hokeja līgā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Andris Lapukoks 01.03.2021, 18:03:03

    Malacis!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: