10. martā plkst. 18.00 teātra namā „Jūras vārti” uzstāsies džeza mūzikas grupa „Carl Winther Quartet”.

 „Carl Winther Quartet” sastāvā darbojas četri profesionāli mūziķi no trijām valstīm - Carl Winther (klavieres, Dānija), Peedu Kaas (bass, Igaunija), Deniss Paškevičs (saksofons,Latvija), Ivars Arutjunjans (bungas, Latvija). Programmā iekļautās orģinālkompozīcijas ļaus klausītājiem izbaudīt gan skandināviska modernjazz ekstravaganci, gan  īpašo noskaņu, ko sniedz brīva improvizācija. Papildus skanēs arī džeza standarti.

Carl Winther ir Skandināvijas pieprasītākais jaunais džeza pianists, kurš koncertējis kopā ar pasaulē  pazīstamiem mūziķiem –  Billy Hart, Jerry Bergonzi, Bill Evans, Daniel Humiar, Adam Nussbaum, James Genus, Till Brönner un daudziem citiem. Studējis Kopenhāgenas Mūzikas Konservatorijā. 2011. gadā Carl Winther ieguvis balvu par savu orģinālmūziku Spānijas džeza mūzikas konkursā „Getxo Jazz”, kā arī ticis atzīts par labāko jauno Jazz komponistu. Viņa mūzikas sniegumu raksturo unikalitāte un spēja brīvi improvizēt.

Deniss Paškevičs, kurš iemantojis klausītāju atzinību kā grupas „Time After Time” solists, ir pieredzējis džeza mūziķis. Deniss aktīvi muzicē Latvijā un ārvalstīs, ir 10 dažādu džeza grupu dibinātājs un vadītājs, izveidojis trīs starptautiskus džeza sastāvus kopā ar Brian Melvin, Rio Kawasaki, Nick Ali, Brownmann Can un citiem.

Peedu Kaas grupas „PEEDU KASS 005” līderis  ir viens no šodienas pieprasītākājiem džeza basistiem Baltijā un Skandināvijā. Pēdējā laikā aktīvi uzstājies arī Latvijā. Mūziķis ir mācījies Tallinā, Helsinkos, Kopenhāgenā un tagad pārstāv Stokholmas Karalisko Mūzikas Konservatoriju. Peedu Kaas ir ieguvis neskaitāmas balvas - Sony Jazz Stage Grand Prix, Elion Young Jazz Talent award u.c., spēlējis kopā  ar Mark Gross, Antonio Hart, Django Bates, Lonnie Liston Smith, Lea Pearson, Tony Allen, European Jazz Orchestra 2011, Tallinn Chamber Orchestra.

Ivars Arutjunjans ir Rīgas Doma Kora skolas džeza nodaļas absolvents. Pašreiz studē Kopenhāgenas Mūzikas Konservatorijā. Arutjunjans jau paspējis sadarboties ar tādiem mūziķiem kā Soweto Kinch, Francesco Cafiso, Nikolaj Hess, Jakob Dinesen, Carl Winther, Jari Perkiomaki, Carlo Morena, Eero Koivistoinen. Muzicējis Grieķijā, Šveicē, Austrijā, Dānijā, Vācijā, Nīderlandē, Polijā. 2011. gadā Latvijā piedalījies bundzinieku konkursā „Yamaha Drumday 2011”, kurā ieguvis pirmo vietu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: