Otro maču FIBA Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālā šodien aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos tiksies ar ungāru "Szolnoki Ojal" komandu, kuru pirms diviem dienām savu līdzjutēju priekšā apspēlēja 82:63. Turnīra četru labāko komandu skaitā iekļūs vienība, kas būs uzvarējusi divās spēlēs.


Abu komandu pirmajā mačā pēc nervoza sākuma spēles grožus savās rokās paņēma ventspilnieki, galu galā tiekot pie pārliecinošas uzvaras. Pēc mača komandas galvenais treneris Gundars Vētra nesteidzās ar uzslavu bārstīšanu savai komandai, bet gan uzsvēra, ka šī nebūt nebija tās labākā spēle: "Mača gaitā izdevās sakārtot savu spēli, uztaustīt lietas, kas varētu dot mums vēlamo rezultātu, taču noteikti varam spēlēt vēl labāk."

Ventspilī uzdevuma augstumos bija BK "Ventspils" aizsardzība, komandu, kas vidēji spēle gūst vairāk nekā 80 punktus šoreiz atstājot uz 63. Protams, visi gluži labi saprot, ka savā zālē ungāri uzbrukumā spēlēs labāk un metīs precīzāk. "Nospēlējām labi kā komanda, taču skaidrs, ka Ungārija, lai izcīnītu uzvaru, aizsardzībā būs jāspēlē vēl labāk," spriež ventspilnieku aizsargs Stīvens Grejs.

Saprotams, ka cerības uz veiksmīgu sērijas iznākumu nav zaudējusi arī "Szolnoki Ojal" komanda, kas cer uz savu grozu labvēlību un karstasinīgo fanu atbalstu, apgalvojot, ka zālē, kurā var satilpt 3000 cilvēku, brīvu vietu nebūs. Tiesa, ja ticēt oficiālajai statistikai, šajā sezonā nevienā Eiropas spēlē nekas tāds nav piedzīvots. Protams, šoreiz tas būs izslēgšanas spēļu mačs. "Ventspils komandai otrajā mačā neapšaubāmi būs grūtāk, jo nu jau mājās spēlēsim mēs. Turklāt mums ir ļoti labi līdzjutēji, tāpēc atmosfēra mačā dažkārt ir ļoti karsta. Tad jau redzēsim, vai tā mums tiešām palīdzēs," spriež pieredzējušais ungāru centrs Martons Baders.

Divu dienu laikā, kas šķir abas spēles, sarūpēt iespaidīgus pārsteigumus, protams, ir sarežģīti, bet gan jau komandām ir padomā arī kas jauns. Tomēr skaidrs, ka izšķirošais šajā cīņā un sērijā vispār būs nevis pārsteigumi, bet gan prasme nospēlēt pēc iespējas stabilāk. Ventspilī to spēja mājinieki, brīžiem gan, tribīņu dzīti, sasteidzot notikumus uzbrukumā.

Pēc pirmā mača Vētra runāja arī par Eiropas izslēgšanas spēļu pieredzes trūkumu ventspilniekiem, tāpēc atliek cerēt, ka ar vienu maču basketbolistiem būs gada, lai iejustos šādā atmosfērā. Katrā ziņā, BK "Ventspils" spēlētājiem šodien psiholoģiskajā ziņā vajadzētu būt krietni vieglāk, nekā sāncenšiem – mums vēl ir, kur atkāpties.

Pirmajā mačā vēlme atspēlēties nebija ungāru sabiedrotā, jo tā viņu spēli brīžiem pārvērta visai lielā haosā. Tāpēc šoreiz ļoti svarīgi būtu jau pirmajās minūtēs likt "Szolnoki Olaj" saprast, ka nekas jau nav mainījis – Latvija vai Ungārija, bet spēli kontrolēs BK "Ventspils".

Ventspilnieki jau pierādījuši, ka zina recepti, kā pieveikt ungārus (otrajā mačā nav jāspēlē citādāk, bet jācenšas tikai nospēlēt labāk), kamēr sāncenšiem sava vēl jāatrod. Jācer, BK "Ventspils" basketbolisti šovakar pierādīs, ka šādas receptes nemaz nav.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: