Ventspils teātra nams "Jūras vārti" novembrī un decembra sākumā mūzikas gardēžus cienās ar lielisku pasaules mūzikas izlasi.

Koncertu organizatori priecēs mūzikas gardēžus, programmā iekļaujot ekspresīvo franču džeza kvartetu „Emile Parisien Quartet” un azartisko zviedru grupu "Nordic", kas šogad saņēma balvu kā Zviedrijas labākā folkgrupa. Latviju pārstāvēs pasaulē zināmākā latviešu postfolk grupa "Iļģi" 30 gadu jubilejas koncertā kopā ar ventspilniekiem "Collegium Vocale Ventspils" un trio "Šmite Kārkle Cinkuss".

Izlases programmu papildinās "Ventspils bigbends" ar īpaši gatavoto Latino Jam session, savukārt, cikla "Kino vārti" ietvaros režisora Igora Lingas filmas "Čikāgas piecīši" pirmizrāde. 9. decembrī šo Pasaules mūzikas izlasi "Kadiķoga, rozmarīns un dilles" noslēgs populārais franču etniskās elektronikas projekts "Deep Forest".

  • 2. novembrī plkst. 19 franču džeza kvarteta „Emile Parisien Quartet” koncerts. Lai gan šis kvartets ir kā nedalāma vienība, mūziķi demonstrē individuāli profesionālu sniegumu, kas emocionālā ziņā ir līdzvērtīgs visu mākslinieku kopīgai muzicēšanai. "Emile Parisien Quartet" ir konkursa Victoires du Jazz 2009 laureāti nominācijā Gada instrumentālās mūzikas atklājums.

  • 5. novembrī plkst. 17 zviedru folkmūzikas trio „Nordic” koncerts. "Nordic" ir ieguvusi vietu Zviedrijas mūzikas pasaulē kā vispieprasītākā un koncertos visvairāk apmeklētā folkmūzikas grupa. Ar savu azartu un skatuvisko šarmu grupa baudījusi lielus panākumus gan Zviedrijā, gan ārzemēs. 2010. gadā vien tā sniegusi koncertus Zviedrijā, Itālijā, Holandē, Vācijā, Dānijā un Norvēģijā.

  • 8. novembrī plkst.18 kinolektorijs "Kino vārti" – dokumentālās filmas "Čikāgas piecīši" pirmizrāde. Atzīmējot leģendārās grupas "Čikāgas Piecīši" 50 gadu pastāvēšanu, producents un režisors Igors Linga kopā ar skaņu operatoru Klāvu Siliņu devās uz ASV, lai pievienotos grupai "Čikāgas Piecīši" koncerttūrē pa Ameriku, un intervijās dokumentētu tās dalībnieku emocijas, stāstus un piedzīvojumus.

  • 9. novembrī plkst. 19 "Latino Jam session". Muzicē Ventspils bigbends Renāra Lāča vadībā. Ieeja bez maksas.

  • 10. novembrī plkst.19 koncerts „Sēju vēju”. Piedalās postfolk grupa "Iļģi", "Collegium Vocale Ventspils" un trio "Šmite Kārkle Cinkuss". Postfolkloras programma "Sēju vēju" ir veidota kā trīs patstāvīgu muzikālu vienību žanriska simbioze – tradicionālās, etnoroka un kora tradīciju mijiedarbībā.

  • 9. decembrī plkst. 20 pasaulē populārais franču etniskās elektronikas projekts "Deep Forest". Projekta radītājs, komponists un Grammy balvas ieguvējs – mūziķis Eric Mouquet programmā iekļāvis visiem zināmos hitus – "Sweet Lullaby", "Marta's song", "Forest Hymn", kā arī jaunāko veikumu "Deep Africa". 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: