Ventspils lidostas attīstībā plānots ieguldīt 2,7 miljonus latu – tiks pagarināts skrejceļš, ierīkots jauns skrejceļa apgaismojums, sakārtota meliorācijas sistēma un atjaunots perons.

Ventspils lidostas infrastruktūras attīstības projektam plānots piesaistīt Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzekļus 1,9 miljonu latu apjomā. Ventspils pilsētas domes līdzfinansējums būs 338 004 lati. Savukārt SIA "Ventspils lidosta" līdzfinansējums būs 453 974 latu apmērā.

Ventspils dome sēdē 21. oktobrī lems par lidostas attīstības projekta iesniegšanu Satiksmes ministrijas organizētajā ierobežotā projektu iesniegumu atlasē. Dome lems, vai atbalstīt šī projekta finanšu plānu par kopējo summu 2,7 miljoni latu.

Ventspils dome arī plāno pilnvarot "Ventspils lidostas" valdes priekšsēdētāju Intu Sēli parakstīt ar projekta sagatavošanu, iesniegšanu un ieviešanu saistīto dokumentāciju un līgumus.

Lidostas attīstības projektu plānots realizēt, lai nodrošinātu drošu, nacionālajiem un starptautiskajiem standartiem atbilstošu un efektīvu lidostas infrastruktūru regulārās iekšzemes un starptautiskās gaisa satiksmes veikšanai.

Jau ziņots, ka reģionālās lidostas Liepājā un Ventspilī var pretendēt uz Kohēzijas fonda finansējumu. Liepājas lidosta pretendē uz 2,4 miljonu latu finansējumu, bet Ventspils lidostai iezīmēti 1,9 miljoni latu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: