Latvijas futbola čempionātā zaudējumu Kurzemes derbijā piedzīvoja FK Ventspils spēlētāji, savā laukumā ar 1:2 piekāpjoties Liepājas metalurgam, kuru mūsējiem nav izdevies pārspēt jau vairāk nekā trīs gadus.

Apskati foto!

Mājiniekiem viss sākās pavisam patīkami. Pirmajās minūtēs pāris pusmomenti, bet devītajā minūtē Ventspils izvirzījās vadībā. Pretuzbrukumu uzsāka Ahmeds Abdulataofiks, nogādājot bumbu Vadimam Jančukam, kurš jau soda laukumā atdeva piespēli Frederiko Martinesam, bet urugvajieties paguva apsteigt sāncenšu vārtsargu Pāvelu Šteinboru un gūt vārtus. Viesu sniegums izskatījās pagalam haotisks, taču pēc minūtēm desmit liepājnieki pārņēma iniciatīvu un arī guva vārtus.

Laukuma centrā pēc cīņas ar liepājnieku zālājā guļot palika Antons Kurakins, taču spēle netika apturēta. Kamēr ventspilnieki apelēja pie mača galvenā tiesneša Andreja Sipailo sirdsapziņas, liepājnieki turpināja spēlēt, sarūpējot momentu, kas pārvērtās vārtos. Visu pamests bumbu pie soda laukumā saņēma Genādijs Solņicins, vārtsargam talkā metās Vladislavs Gabovs un tieši no ventiņu aizsarga bumba arī ielēca vārtos.

30. minūtē izturības pārbaudījumu neizturēja FK Ventspils spēlētāju sieniņa un Andrejs Prohorenko, no soda sitiena raidot bumbu vārtu apakšējā stūrī, panāca jau 2:1 liepājnieku labā. Puslaika izskaņā laukuma saimnieki izveidoja bīstamu pretuzbrukumu, izcelties varēja Gabovs, taču viņa sitienu kopā ar kāju bloķēja Ritus Krjauklis. Abi aizsargi kādu laiku pavadīja zālājā, pēc kā liepājnieks spēli tomēr turpināja, bet Ventspils spēlētājam mačs bija galā – savainojuma dēļ bija jādodas uz ģērbtuvēm.

Otrajā puslaikā metalurgi vairāk domāja par savu vārtu drošību, tāpēc kaut ko bīstamu izveidot ventspilniekiem bija ļoti grūti. Pāris reizes Šteinbors glāba viesus no vārtu zaudējuma, meistarību demonstrēt nācās arī mājinieku vārtu vīram Aleksandram Vlasovam. Lēnā tempā ritošās spēles iznākums vairs nemainījās – Liepājas metalurgs svinēja uzvaru 2:1, turnīra tabulā panākot FK Ventspils komandu, kurai gan vēl rezervē viena spēle.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: