Latvijas Pasts izdevis jaunāko pastmarku sērijā Latvijas mūsdienu arhitektūra, un tā veltīta Ventspils Pārventas bibliotēkai – izcilas arhitektūras paraugam, kas ieguvis atzinības balvas gan Latvijā, gan starptautiskā mērogā.

Pastmarka izdota pēc Latvijas Arhitektu savienības priekšlikuma, un tās prezentācija un pirmās dienas zīmogošana notika piektdien pašā Pārventas bibliotēkā.

Apskati fotogrāfijas!

Jaunās pastmarkas tirāža ir 70 000 eksemplāru un nominālvērtība – 1 Ls, kas atbilst A klases ierakstītas vēstules nosūtīšanai Latvijas robežās. Uz pastmarkas, kuras dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva, redzama Pārventas bibliotēkas fotogrāfija, kā arī visu sešu bibliotēkas arhitektu vārdi.

Ventspils Pārventas bibliotēka ir pēdējo gadu spilgtākais arhitektūras objekts Latvijā, kas saņēmis augstākos arhitektūras apbalvojumus gan Latvijā, gan ārzemēs. Pārventas bibliotēkas projekts atzīts par labāko 2009.gada arhitektūras darbu Latvijā, par labāko jaunbūvi Latvijā 2009.gadā un saņēmis balvu arī kā labākais sabiedriskais interjers Latvijā 2009.gadā. Pārventas bibliotēka 2009.gadā arī kolēģu vērtējumā saņēmusi ikgadējo Ventspils balvu Baltā dūna.

Starptautiskā līmenī Pārventas bibliotēka atzīta par labāko ārvalstu projektu Krievijas ikgadējā sabiedrisko un biroja telpu arhitektūras konkursā Best Office Awards 2011. Kā pirmais darbs no Latvijas Pārventas bibliotēka saņēmusi būtisku pasaules mēroga atzinību, iekļūstot arī prestižā starptautiskā arhitektūras konkursa DEDALO Minosse izstādē un katalogā.

Pārventas bibliotēkas projektu radīja arhitektu birojs INDIA un tā arhitekti: Pēteris Bajārs, Ivars Kalvāns, Rūdolfs Jansons, Ieva Baumane, Dina Sotņikova, Ilze Ļuļe.

Oriģinālā interjera autore ir Ausma Ķibilde.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 2011.gada 19.oktobrī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: