Tumšajos ziemas mēnešos Ventas tilta izgaismojums solās būt krāšņs un neparasts.

Tuvojoties gada tumšajam laikam, aktuāls kļūst apgaismojums telpās un ielās. Gaismas nesēju funkciju ielās pilda laternas, taču tikpat nozīmīga ir arī gaisma, kas kopā ar arhitektūru pārtop par mākslas darbu. Ventspilī ziemā izgaismotās namu fasādes piešķir tām savādāku raksturu, izceļot ikdienā nepamanītas detaļas un rakursus.

Nolemts, ka arī Ventas tilta slaidais stāvs ziemā būs izgaismots, var teikt, ka dubulti – pastāvīgo izgaismojumu ziemas viducī papildinās arī Ziemassvētku rotājumi.

Darbu pasūtītāja brīvostas pārvalde, sadarbojoties ar pilsētas domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļas speciālistiem, izvērtējusi vairākus tilta izgaismojuma risinājumus un uzticējusi darbus veikt divām kompānijām – SIA ArkiLed un SZMA V –, kas uzņēmušās darbus veikt pilnībā – sākot no dizaina izstrādāšanas un beidzot ar izgaismojuma uzstādīšanu.

Pilsētas galvenā arhitekte Daiga Dzedone paredz, ka tilta izgaismojums būs neparasts un spilgts. Savukārt brīvostas pārvaldnieka vietnieks Arnis Mazalis komentē, ka izgaismojuma uzstādīšanas darbi tuvojas nobeigumam. Tālāk sekos tā testēšana un regulēšana, lai tieši Ziemassvētkos tilts iezaigotos neparastā krāšņumā.

Foto: Juris Ģigulis

Tilta izgaismojuma uzstādīšanas darbi tuvojas nobeigumam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: