FK ″Ventspils″  galvenais treneris Sergejs Podpalijs pēc komandas zaudējuma ″Liepājas metalurga” (1:2), paziņoja, ka maču sabojājusi galvenā tiesneša Andreja Sipailo dīvainā darbošanās.

″Te nav daudz, ko runāt. Principā gripu pateikt tika dažus vārdus – lielā mērā tiesnesis sabojāja šo spēli. Neko vairāk teikt nevēlos... Tiesnesis gribēja parādīt, ka ir visgudrākais. Laikam jau viņš domā, ka futbolu saprot vislabāk no visiem. Tādi tiesneši ir vienkārši klauni. Šis cilvēks ir vienkārši rets klauns. Tā arī varat rakstīt, neko neizgriežot,″ tiešs pēc mača bija Sergejs Podpalijs.

Podpalijs arī precizēja brīdi, pēc kura spēle kļuva pilnīgi citādāka: ″Kā tika gūti pirmie vārti? Ir pārkāpums, cilvēkam gandrīz atrauj kāju, viņš ļauj spēlēt tālāk. Kamēr futbolisti domā, kas un kā, mums iesit vārtus. No tā arī viss sākās. Tāds cilvēks... Vispār tas nav nekāds cilvēks. Viņš sabojāja visu spēli. Kārtējo reizi varēja pārliecināties, ka ar tiesāšanu ir lielas problēmas. Dīvaini arī, ka uz šādu maču, kad cīņa par čempionu titulu faktiski notiek starp divām komandām, nozīmē tiesnesi no Daugavpils. Jautājumu ir daudz. Uzskatu, ka šādi klauni nedrīkst tiesāt mačus. Komandas tiešām sāka visai juceklīgi, tad nomierinājās. Mēs guvām vārtus, ritēja normāla spēle, bet tad sākās... Viens cilvēks pārvilka svītru visam mačam. Tā sāka dalīt dzeltenās kartiņas. Par ko, piemēram, brīdinājumu saņēma Abdulataofiks? Ja Ahmeds izsit bumbu, bet spēlētājs viņam sit pa kāju, jābūt dzeltenajai kartiņai? Salauza komandu un lika tai nervozēt. Viss spēles plāns tika salauzts. Situācija ar Gabovu? Aizsargs nospēlē nevis bumbā, bet kājā. Protams, malacis, nenobijās un devās pretī, bet var pavērtēt, kā bija nolikta kāja. Protests? Kāda vajadzība?″

Jautāts par lielo kļūdu skaitu piespēlēs, Podpalijs norādīja uz spēlētāju meistarību: „Tehniskais brāķis... Vai tad tikai mums? Te taču nav savāktas aut kādas zvaigznes, tāpēc arī brāķis. Kā ir iemācīti, tā spēlē.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: