Teātra nams „Jūras vārti” novembrī organizē koncertus ar pasaules mūzikas izlasi „Kadiķoga, rozmarīns un dilles”, piedāvājot nobaudīt savdabīgu mūzikas garšas buķeti no Zviedrijas, Francijas un Latvijas.

No visām zinātnēm un mākslām vissenākā ir mūzika un pirmie pieraksti par garšvielu izmantošanu atrasti šumeru manuskriptos pirms pieciem tūkstošiem gadu. Viduslaikos drosmīgie ceļotāji centās atklāt jaunas zemes ar neredzētiem augļiem un garšvielām, bet pavisam noteikti smaržas un garšas ģeogrāfiju papildināja mūzika, kas skanēja dažādās pasaules malās un iespaidojās no garšvielu radītajām emocijām cilvēku dzīvēs.

«Jūras vārti» garajos rudens vakarus aicina izgaršot dažādu tautu mūzikas piedāvājumu, aicinot veidot izsmalcinātu un krāsām bagātu mūzikas garšas buķeti.

Programmā:

2.novembrī plkst.19:00 Rozmarīns - franču džeza kvarteta „Emile Parisien Quartet” koncerts 5.novembrī plkts.17:00 Kadiķoga - zviedru folkmūzikas trio „Nordic” koncerts

8.novembrī plkst.18:00 Kino vārti

10.novembrī plkst.19:00 Dilles - koncerts „Sēju vēju”, latviešu Iļģi, Collegium vocale Ventspils un trio Šmite Kārkle Cinkuss.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: